Massage praktijk de bron
Image default
Aanbiedingen

Is een ooglidcorrectie gevaarlijk?

Een ooglidcorrectie is een medische ingreep waar complicaties kunnen optreden. Je wilt dus goed afwegen of een ooglidcorrectie het risico waard is. Door je in te lezen in de mogelijke complicaties en risico’s van deze ingreep, kun je voor jezelf de juiste keuze maken. 

Veilige ingreep

Een ooglidcorrectie is een kleine ingreep die vrijwel altijd goed gaat. Echter, het risico op complicaties kunnen niet volledig worden uitgesloten. Mogelijke complicaties zijn in de meeste gevallen niet ernstig. Toch is het prettig om je goed voor te bereiden op een ooglidcorrectie. Bovendien is het belangrijk om het geneesproces serieus te nemen, hiermee voorkom je zelf dat er complicaties optreden na de ingreep.

Mogelijke complicaties bovenooglidcorrectie

Er zijn een aantal complicaties die horen bij een medische ingreep. Na de ingreep kan het zijn dat je een aantal dagen je ogen niet volledig kunt openen of sluiten. Dat komt door de zwelling van de ingreep en zal na een aantal dagen verbeteren. Je ogen zullen een aantal dagen gevoelig zijn, dit is normaal en gaat vanzelf over. 

Mocht je merken dat de wond niet stopt met bloeden of ontstoken raakt, dan kun je het beste contact opnemen met je arts. Ook kan het zijn dat de spier van je oog na enkele dagen nog steeds niet beter reageert, neem ook dan contact op met de behandelend arts.

Mogelijke complicaties onderooglidcorrectie

Een onderooglidcorrectie kent minder complicaties. Het kan voorkomen dat je je oog niet geheel kunt openen of sluiten door de zwelling. Dit gaat vanzelf over. Daarnaast kan er een bloeduitstorting ontstaan. Dit is niet meer dan een blauwe plek wat door je lichaam vanzelf wordt opgelost. Wanneer het niet minder wordt of pijn blijft doen, kun je het beste contact opnemen met de behandelend arts.

Intake gesprek

Het is begrijpelijk dat je het spannend vindt om een ingreep zoals een ooglidcorrectie te ondergaan. Echter, levert een ooglidcorrectie ook veel op. Zo kun je er tot wel 15 jaar plezier van hebben! Overweeg je een ooglidcorrectie? Plan dan een intakegesprek met een arts van ooglid.nl. De arts kan alle vragen beantwoorden en je geruststellen. 

 

https://ooglid.nl/