Massage praktijk de bron
Image default
Woning en Tuin

Je tuin klaarmaken voor de lente

Het is weer tijd voor de tuin verzorging van dit jaar. Het is inmiddels al weer maart en de lente staat bijna voor de deur. Dat betekent ook dat er waarschijnlijk weer mooi weer aankomt. Het is dus de hoogste tijd dat mensen weer hun tuin in gaan en deze helemaal klaar gaan maken voor de warme dagen die gaan komen. Dit kan een aardig klusje zijn, omdat er vaak veel gesnoeid moet worden en veel tuinen vol zitten met algen en onkruid die verwijderd moeten worden. Maar maak je niet al te veel zorgen. Wij gaan je vandaag helpen met hoe je je tuin verzorging nou precies moet aanpakken en wat je het beste kunt gaan doen om je tuin er weer tip top in orde uit te laten zien.

Verwijder onkruid en algen

Het eerste wat je kunt doen en tevens iets wat je tuin er gelijk al een stuk netter uit zal laten zien, is het verwijderen van onkruid en algen. Voor de algen kun je natuurlijk met een hogedrukspuit aan de slag gaan, maar er zijn tegenwoordig ook allerlei spulletjes te koop die je kunt gebruiken om de algen mee te verwijderen. Die hoef je alleen maar over je tuin te verspreiden en na een dag of twee zijn de algen al weg. Voor het onkruid wieken kun je een brandertje kopen om ze mee weg te branden of ze met de hand weghalen, maar dat duurt wel wat langer.

Nieuwe planten en bloemen planten

Nadat je de algen en het onkruid verwijdert hebt, kun je nieuwe planten en bloemen kopen. Deze geven wat kleur aan je tuin en fleuren deze meteen op. Dode planten kun je met de nieuwe vervangen, waardoor je tuin er meteen wat netter en overzichtelijker uit ziet. Ook is het nu de perfecte tijd om je planten te snoeien en bij te knippen om te voorkomen dat ze er overwoekerd en onverzorgd uitzien.