Massage praktijk de bron
Image default
Zakelijke dienstverlening

Last van stress? Ga op retraite!

We leven in een spannende periode waarin er maatschappelijk heel veel gebeurt. Families en vrienden die uit elkaar groeien door verschillende standpunten, polarisatie en kans om je baan kwijt te raken als je een bepaalde mening hebt. Een uitdagende tijd waarin van ons wordt gevraagd te gaan staan voor onze waarheid. We zien dat veel mensen overspannen raken van deze thema’s, logisch vinden wij! We adviseren dan ook om in deze tijd extra goed voor jezelf te zorgen en genoeg ontspanningsmomenten in te bouwen. We hebben in deze blog een paar praktische tips om meer ontspanning te ervaren:

  1. Plan korte check-in momentjes in
    Wat houdt dat in? Een check-in moment is dat je even bewust stil staat bij je lichaam en bij je emotionele staat van zijn. Je kan jezelf de vraag stellen ‘hoe voel ik me nu’? Of bijvoorbeeld: ‘waar ervaar ik stress in mijn lichaam op dit moment’? Je kan dan met een bewuste ademhaling hier naartoe ademen. Zulke momentjes kan je inbouwen als je bijvoorbeeld op de toilet zit 😊 Normaal scrollen we door onze telefoon heen en nemen we nog meer prikkels op. In plaats hiervan kan je ervoor kiezen om even voor jezelf te zorgen en een korte check-in te doen.

 

  1. Mediteer, mediteer, mediteer
    Ja je leest het goed, mediteren. Je lichaam rust uit door te slapen, maar wetenschap bewijst dat je hersenen beter uitrusten tijdens een goede meditatie dan tijdens een nacht slapen. Mediteren is aan het begin niet leuk weten we uit ervaring, maar als je eenmaal het effect merkt, wil je niet meer anders! Je kan via de App ‘Insight timer’ begeleide meditaties luisteren zodat je zelf alleen nog maar hoeft te zitten en te luisteren. A meditation a day, keeps the docters away!

 

  1. Op retraite gaan
    Heb je al wel eens van een retraite gehoord? Tijdens een retraite ga je een paar dagen (kan ook één dag zijn) naar een rustige locatie om jezelf even terug te trekken en te ontspannen. Lekker de telefoon uitzetten en een weekend lang relaxen, mediteren en yoga oefeningen doen. Tijdens een retraite is er de ruimte om bepaalde processen aan te kijken en te reflecteren op wat er allemaal gebeurt is in je leven. Wij spreken uit ervaring dat je na een retraite weer vol energie en sturing in je leven staat!

 

We hopen dat je iets hebt aan bovenstaande tips en we wensen je veel ontspanning en liefde toe voor de volgende periode! 

retraite nederland