Massage praktijk de bron
Image default
Beauty en verzorging

Medisch pedicure: begrijp de voordelen voor jouw nagels

Het behoud van gezonde nagels gaat veel verder dan schoonheid: het is ook een vorm van hygiëne. En we weten maar al te goed dat deze factor tegenwoordig nog relevanter is geworden. En nu de routine teruggekeerd is en de salons open zijn, zijn veel mensen teruggekeerd om de pedicure professionals op te zoeken. Wat niet iedereen weet, is dat dit geheel van diensten niet alleen esthetische verzorging biedt, maar ook van fundamenteel belang is voor de gezondheid van de nagels.

 

Gekwalificeerde professionals zijn in staat om nagels te analyseren, een diagnose te stellen en zelfs enkele eenvoudige behandelingen uit te voeren. In dit artikel laten we je zien hoe een goed uitgevoerde pedicure beurt het verschil kan maken voor jouw gezondheid en schoonheid. Kijk hier eens naar!

Voordelen van een pedicure bij nagelverzorging

Zoals we al eerder zeiden, is de pedicure geen activiteit die alleen esthetische verzorging van onze nagels biedt. Wanneer ze worden uitgevoerd door professionals met een opleiding en ervaring op het gebied van nagelverzorging, kunnen ze ook worden gebruikt om eenvoudige behandelingen te analyseren, te diagnosticeren en uit te voeren, zonder dat een arts aan te pas hoeft te komen.

 

Naast het mooi houden van onze nagels, biedt de service het onderhoud met de regelmatige knipbeurt, waardoor ze schoon, gezond en vrij van schimmel blijven. Wij hebben 4 voordelen voor je op een rij gezet die medisch pedicure Uden je te bieden heeft!

1. Schoonmaken

Vervuiling, het weer, wrijving en vele andere externe factoren beïnvloeden alle delen van het lichaam en ook de nagels blijven niet buiten schot. Ze maken nieuwe huidcellen aan en verzamelen gemakkelijk vuil gedurende de dag. Voeten worden blootgesteld aan het soort schoeisel dat je draagt, maar de hele dag erop lopen veroorzaakt ook eelt en andere huidaandoeningen.

 

Om al deze door het dagelijks leven veroorzaakte ongemakken te behandelen, gebruiken pedicures specifieke zepen en lotions die een goede reiniging en exfoliatie moeten garanderen. Alle dode huidcellen en vuil worden van jouw voeten verwijderd. Ze worden meer gehydrateerd en gladder en geven een gevoel van verfrissing en zachtheid.

2. Verbetert de bloedsomloop

Alle behandelingen en speciale vochtinbrengers voor voeten zorgen voor een adequate hydratatie van jouw huid en voeding voor jouw nagels. Tijdens dit proces worden ze gemasseerd om de producten beter in de huid te laten opnemen.

 

Deze massage draagt bij tot een aantal factoren zoals: verbeterde bloedsomloop, geeft een gevoel van ontspanning, bevordert de celademhaling, verbetert pijn en vermindert stress.

3. Preventie tegen schimmel

Mycose of onychomycose (door schimmel veroorzaakte infecties) kan zowel de vinger- als de teennagels aantasten. De preventie van deze ziekte hangt rechtstreeks af van het nemen van elementaire hygiënische maatregelen. De belangrijkste maatregel is de nagels kort en schoon te houden en ervoor te zorgen dat er zich geen resten kunnen ophopen die de verspreiding van schimmels kunnen bevorderen.

 

Wanneer de voortdurende frequentie naar de pedicure wordt gecombineerd met thuisverzorging, kunnen infecties worden vermeden en blijven jouw nagels altijd gezond en schoon.

4. Stress verlichting

Na een stressvolle week thuis of op het werk, maakt het nemen van een moment van zelfzorg met jouw pedicure een groot verschil als het gaat om het verminderen van stress.

 

Door die tijd alleen voor uzelf te reserveren, met massage en zorg voor jouw uiterlijk, bevordert je een gevoel van welzijn en verlicht je jouw dag. Op die manier gaat nagelverzorging verder dan het uiterlijk en de hygiëne en beïnvloedt ze ook jouw geestelijke gezondheid.

Ken de diensten van pedicure Erp

Nu je alle voordelen van de pedicuredienst al kent, kunt je niet meer de pedicure erp. Met opgeleide en gekwalificeerde professionals krijgt je alle zorg en veiligheid, en krijgt je mooie nagels.