Massage praktijk de bron
Image default
Aanbiedingen

Met een nieuw kunstgebit praat, eet en lacht u weer zoals vroeger

Wanneer we ouder worden, merken we dat niet alleen aan de grijze haren op ons hoofd. Zo worden ook onze spieren en gewrichten minder soepel. Bovendien kan ons gehoor achteruit gaan en wordt ons gezichtsvermogen minder. Kortom: ouderdom merken we op verschillende manieren. Misschien is uw gebit in de loop der jaren wel slechter geworden en heeft u nu meer moeite met praten, eten en lachen. Gelukkig kan dit probleem gemakkelijk verholpen worden. Bijvoorbeeld met een gebitsprothese. In deze blog leggen wij u graag uit wat een gebitsprothese precies is. Ook zullen we wat dieper ingaan op de voordelen van een nieuw kunstgebit. Want dat is het in feite.

 

Wat is een gebitsprothese precies?

Protheses komen in verschillende soorten. Zo ook voor het gebit. Met een prothese kan een bepaald deel van het lichaam, zoals een ledemaat, op een kunstmatige manier vervangen worden, bijvoorbeeld in het geval van overmatige slijtage. Ook tanden, inclusief het omliggende weefsel, kunnen kunstmatig gereconstrueerd en vervangen worden door middel van een prothese. Dit heet dan een gebitsprothese. In de volksmond wordt echter veel vaker de term kunstgebit gebruikt. De tandheelkundige specialisatie die zich hiermee bezighoudt, wordt ook wel prosthodontie genoemd. 

 

Wat zijn de voordelen van een nieuw kunstgebit?

Met een nieuw kunstgebit praat, eet en lacht u weer zoals vroeger. Hoewel sommige mensen er gewoon niet aan willen geloven, brengt een kunstgebit vaak vele voordelen met zich mee. Zo heeft het vervangen van versleten en ontbrekende tanden een positief effect op uw gezondheid en daarmee ook uw kwaliteit van leven. 

 

Wanneer er tanden ontbreken, kunnen de andere tanden zich gemakkelijk verplaatsen en scheef gaan groeien. Dit kan nadelige gevolgen hebben voor uw beet. Bijvoorbeeld wanneer de tanden door deze scheefgroei niet mooi meer op elkaar passen. Bovendien voorkomt een kunstgebit dat de gezichtsspieren verzakken. Verzakte gezichtsspieren laten u ouder lijken. Daarnaast kunt u met een volledig gebit alle gerechten weer eten. Zo bent u niet langer gebonden aan het eten van zachte en makkelijk te kauwen dingen, maar kunt u bijvoorbeeld ook weer eens genieten van een lekker stukje rundvlees. En dan tot slot misschien nog wel het belangrijkste voordeel: met een nieuw kunstgebit lacht u net zo stralend als vroeger!

 

https://bodentkunstgebit.nl/