Massage praktijk de bron
Image default
Zorg

Ontspannen in een spa na het sporten

Ontspanning na het sporten is erg belangrijk voor het spierherstel. Het is belangrijk om je rust te pakken na een intensieve oefening en waar kun je dat beter doen dan in je Elite spa. In dit artikel lees je waarom het goed is voor je spieren.

Een bubbelbad is dé manier om je spieren te herstellen

Spierpijn ontstaat doordat er kleine scheurtjes in je spieren komen na het sporten. Een afkoeling is daarom erg belangrijk om deze scheurtjes te herstellen. Met een bubbelbad kun je de spieren nog eens extra laten ontspannen. Warm water ontspant namelijk de spieren en het helpt blessures te voorkomen. Massagestralen in een bubbelbad zorgen ervoor dat je bloedsomloop wordt gestimuleerd. Hierdoor herstellen je spieren nog sneller en heeft een spa dus ook een therapeutisch effect.

De beste temperatuur van een bubbelbad

Nu de zomer is begonnen wil je er niet aan denken om in een warm bubbelbad te gaan zitten. Doordat ons lichaamstemperatuur 37 graden is, ervaren wij alles onder die temperatuur als ‘koud.’ Wanneer je in een bubbelbad zit dat kouder is dan de lichaamstemperatuur, dan spannen je spieren aan. Dit is juist niet goed voor het herstel en dat wil je dus voorkomen. In de winter is een watertemperatuur van 37 graden een beetje te koud. Wanneer je de temperatuur wilt verhogen, dan moet je niet boven de 39-40 graden komen. Je hebt dan de kans dat je huid verbrand en je bloed wordt te dun. 

Een zwemspa voor mensen die niet stil kunnen zitten

Sommige mensen hebben geen geduld om lang stil te blijven zitten in een bubbelbad. De zwemspa biedt hier een oplossing voor. Bij de meeste exemplaren heb je ook de mogelijkheid om te gaan zitten en te genieten van een massage. Meestal bestaan ze uit één of twee delen: een zit- en/of zwemgedeelte. Door de krachtige zwemjets blijf je drijven op het oppervlakte van de water en heb je toch veel weerstand. Je blijft geleidelijk op dezelfde plek, maar je zwemt toch wat kilometers. Deze luxe slaat dus twee vliegen in één klap: sporten en ontspannen in één exemplaar.