Massage praktijk de bron
Image default
Woning en Tuin

Overlast van zilvervisjes

Zilvervisjes in huis, ook al zijn ze niet gevaarlijk ze kunnen niet alleen voor schade zorgen maar ook je voedsel aantasten en besmetten. Daarom is het belangrijk dit ongedierte zo snel mogelijk te verwijderen. Dit kun je zelf (deels) doen of een deskundige ongediertebestrijder het laten doen.

Hoe komen zilvervisjes binnen?

Zilvervisjes kunnen op verschillende manieren in je huis komen. Zo kunnen zilvervisjes binnenkomen via kleding, papier, karton, bezoek dat je ontvangt of vanuit een vakantieverblijf maar ook via leidingen of spouwmuren van een aangrenzend gebouw.

Kenmerken overlast zilvervisjes

Zilvervisjes zijn kleine dieren die zich overal (in) kunnen verstoppen. Dus je zult ze niet snel zien maar ze kunnen er wel zitten. Hoe je daar achter kan komen: zilvervisjes zijn dol op alles wat zetmeel of dierlijke stoffen bevat en vreten dit ook aan. Zo worden meel en granen aangetast, maar ook boeken lijm blijft niet gespaard. Deze lijm bevat namelijk dierlijke stoffen. Wat er kan gebeuren is dat boeken of tijdschriften uit elkaar vallen. Belangrijker is als je aangetast voedsel tegenkomt, gooi dit dan onmiddellijk weg.

Zijn zilvervisjes dan onschadelijk voor de mens? Gelukkig doen zilvervisjes niet bijten of steken. Maar ze kunnen wel voor bacteriën en schimmel zorgen op voedsel. Ook kunnen sommige mensen last krijgen van allergische klachten door zilvervisjes.

Zilvervisjes buiten de deur houden

Maar wat kun je doen om zilvervisjes buiten de deur te houden? Daar zijn verschillende manieren voor, probeer daarom de volgende stappen te doorlopen als je geen last hebt van zilvervisjes of net van zilvervisjes af bent.

  • Controleer (tweedehandse) aankopen van te voren op zilvervisjes.

  • Ventileer je woning zo veel mogelijk.

  • Als er eventuele lekkages in de woning of het bedrijfspand zijn los deze dan zo snel mogelijk op!

  • Zorg ervoor dat de temperatuur in je woning of bedrijfspand onder de 22 graden is.

  • Stofzuig de woning of het bedrijfspand regelmatig.

  • Zorg ervoor dat zetmeelrijk voedsel goed verpakt is en berg het daarna goed op.

  • Als je waardevolle boeken of albums hebt, sluit deze dan goed af in plastic bakken of dozen.

Zilvervisjes verwijderen

Vele mensen zijn je al voorgegaan met doe-het-zelf-middelen, zoals een lijmval of een spray. Deze middelen kunnen je goed op weg helpen bij een kleine plaag, maar met een echte plaag zal het je nooit lukken om ze allemaal te bestrijden. Voor zowel kleine als grote plagen is het mogelijk om een professionele vakman in te schakelen. Deze bestrijders zitten ook bij jou in de buurt! Bestrijders doen zilvervisjes verwijderen in heel Nederland. Dus twijfel niet te lang en neem contact op met de plaatselijke ongediertebestrijder voordat de zilvervisjes schade aanrichten!

https://beestjeskwijt.nl/ongedierte/zilvervisjes-bestrijden