Massage praktijk de bron
Image default
Woning en Tuin

Raamdecoratie voor iedere ruimte

Iedereen heeft thuis een andere stijl en een ander interieur, het aanbod van raamdecoratie is hierdoor ook erg verschillend. Er zijn veel soorten raamdecoratie met weer verschillende varianten. Door dit ruime aanbod is de keuze niet altijd even makkelijk, daarom is het belangrijk dat je vooraf altijd goede research doet en uitzoekt waar je naar op zoek bent. In deze blog lees je alles over de functies, verschillen en voordelen van rolgordijnen.

 

Drie verschillende transparanties

Rolgordijnen zijn erg populaire raamdecoratie. Ze komen overal tot hun recht en ook ze vervullen alle wensen in verschillende kamers en ruimtes. Rolgordijnen zijn beschikbaar in drie verschillende transparanties, dit zorgt ervoor dat je altijd een passend rolgordijn kunt vinden.

 

Transparante rolgordijnen brengen veel sfeer in een kamer. Ze laten een ruimte erg groot en ruim lijken door de lichte transparante stof. Je kunt namelijk door deze stof heen kijken, hierdoor heb je altijd genoeg lichtinval in huis. Een nadeel is, is dat je privacy er minder door wordt. Daarom zie je deze transparante rolgordijnen niet vaak aan de straatkant. Heb je een mooi uitzicht naar buiten of kijk je graag lekker weg naar buiten, dan zijn transparante rolgordijnen de ideale raamdecoratie. Ze filteren de felle zonnestralen die je kamer binnen schijnen wat zorgt voor een warme gezellige gloed in huis.

 

Ben je op zoek naar raamdecoratie die veel invloed heeft op je privacy, dan zijn lichtdoorlatende rolgordijnen de juiste keus. Het is namelijk niet mogelijk om door deze stof heen te kijken, maar deze laten wel genoeg lichtinval door. Lichtdoorlatende rolgordijnen bestaan namelijk uit een semi-transparante stof. Je ziet deze raamdecoratie vaak in woonkamers of op kantoor. Je wordt niet gestoord of afgeleid door alles wat buiten gebeurt.

 

In de slaapkamer zijn de meest voorkomende raamdecoratie verduisterende rolgordijnen. Deze kunnen een ruimte volledig verduisteren waardoor je kunt genieten van een goede nachtrust. Naast dat verduisterende rolgordijnen volledig verduisteren, hebben ze ook een isolerende functie. Tussen je raam en de dikke stof is een laag stilstaande lucht, dit creëert een isolerende laag wat de warmte van buiten tegenhoudt. Ook voor je dakraam rolgordijn kun je een verduisterende stof kiezen. Dit scheelt op warme dagen flink in tempratuur als je slaapkamer op zolder hebt.

 

Een combinatie van beide

Duo rolgordijnen bieden nog meer speling met je lichtinval en interieur dan normale rolgordijnen. Deze bestaan uit een afwisselende laag met donkere en lichtere stofstroken die elkaar overlappen. Doormiddel van een koord kun je eenvoudig bepalen of je veel lichtinval wilt hebben of juist wat wilt verduisteren in huis.  Duo rolgordijnen hebben een gezellige, sfeervolle en tijdloze uitstraling.