Massage praktijk de bron
Image default
Beauty en verzorging

SEBACEOUS FILAMENTEN VERSUS MEESTERS

Als je ooit veranderingen in je huid hebt opgemerkt als de seizoenen veranderen, ben je niet de enige. Seizoensgebonden huidveranderingen zijn niet alleen normaal, ze worden ook verwacht. Niet alleen is de huid het grootste orgaan van het lichaam. Het is het enige orgaan buiten het lichaam en wordt elke dag blootgesteld aan allerlei elementen – van gifstoffen in het milieu tot het weer, make-up, vuil, olie en puin. Om je huid er gezond uit te laten zien tijdens de wintermaanden, moet je haar wat extra aandacht met korean skincare geven.

Omdat ze precies dezelfde kleur, vorm en plaats hebben als mee-eters, zijn talgkliertjes moeilijk te onderscheiden. Er zijn een paar manieren om te bepalen of je te maken hebt met mee-eters of talgkliertjes. Eén daarvan is het verwijderen van mee-eters met een comedonextractor of een handmatige gezichtsdrainagetechniek. Als je ziet dat de donkere puntjes er niet gemakkelijk uitkomen, is de kans groot dat het geen mee-eters zijn. Een andere manier om het te weten is ze te onderzoeken onder een verlichte loeplamp of smartphonecamera. Sebaceous filamenten zien eruit als kleine kegeltjes die de poriestrook met het huidoppervlak verbinden, in tegenstelling tot mee-eters die meestal afzonderlijke puntjes zijn.

Hoewel talgkliertjes en mee-eters er ongeveer hetzelfde uitzien, zijn ze heel verschillend wat de behandeling betreft. Talgkliertjes zijn niet alleen normaal, maar ook belangrijk om de huid gezond te houden, terwijl mee-eters verstopte poriën zijn die moeten worden verwijderd om de huid gezond te houden. Leer hieronder het verschil tussen de twee en krijg deskundige tips over hoe je ze allebei kunt behandelen.

Uit onze ervaring blijkt dat talgkliertjes en mee-eters gemakkelijk met elkaar verward worden. Hoewel ze er hetzelfde uitzien, is de manier waarop we ze behandelen heel verschillend. In dit artikel zullen we leren wat het verschil is tussen talgkliertjes en mee-eters, hoe we ze kunnen identificeren en wat het meest effectieve behandelplan is voor beide.

Sebaceous filamenten zijn kleine (microscopisch kleine, zelfs) kanaaltjes die onder het huidoppervlak liggen. Deze kanaaltjes verbinden het haarzakje met de talgklieren, die op natuurlijke wijze olie (talg) produceren om de huid te hydrateren en te beschermen. Hoewel ze op mee-eters kunnen lijken, hoeven talgkliertjes meestal niet behandeld te worden omdat ze helpen olieophoping en verstopping in de poriën te voorkomen.”