Massage praktijk de bron
Image default
Telefonie

Sim Only of prepaid abonnement, wat kan ik het beste kiezen?

Het kiezen van een nieuw telefooncontract kan nog ingewikkelder worden. Het is niet alleen een kwestie van kiezen tussen prepaid, sim only en een maandelijks gefactureerd contract; elk van die opties heeft dan veel meer keuzes. Alleen bij het maandelijks abonnement kun je de keuze maken uit losse toestellen.

Dat betekent dat het moeilijk kan zijn om de juiste keuze te maken – en als u de verkeerde maakt, kan dit ertoe leiden dat u betaalt voor diensten die u niet nodig hebt of waarvoor u moet betalen voor het overschrijden van uw afgesproken limiet. Maar maak je geen zorgen – we zijn hier om je door de verschillende opties te loodsen om je te helpen de juiste deal voor je te vinden.

Sim only, wat houdt het in?

Met een SIM-only contract betaalt u een maandelijks bedrag en krijgt u de voordelen van een lopend contract – zoals duur of betere gespreksduur en data. Net als bij een typische maandelijks abonnement, ontvang je meestal een vast bedrag aan inclusieve oproepen en sms’en, zodat je weet hoeveel je de telefoon kunt gebruiken.

Zoals de naam al doet vermoeden, krijgt u echter niet echt een smartphone bij dit contract, dus dit is alleen geschikt als u tevreden bent met uw bestaande telefoon en geen behoefte hebt om te upgraden.

Als dit op u van toepassing is, dan kan een SIM-only deal een geweldige manier zijn om geld te besparen. Bovendien hoeft u vaak slechts 30 dagen opzeggingstermijn door te geven, omdat veel deals werken op basis van een contract van één maand. Het is dus een uitstekende keuze als u zich niet wilt binden aan een lang contract.

Het kan ook een goede optie zijn als uw kredietgeschiedenis een beetje fragmentarisch is, hoewel er gewoonlijk een kredietcontrole zal zijn.

Prepaid kaart, een betere keuze?

Zoals de naam al doet vermoeden, betaalt u eenvoudigweg voor de gegevens, minuten en teksten die u gebruikt. Er is geen contract, dus u kunt wanneer u maar wilt vertrekken en er mag geen kredietcontrole zijn.

Sommige providers bieden zelfs voordelige databundels, beltijd en sms-berichten als u elke maand een bepaald bedrag uploadt, waardoor u uw telefoon bijna als een contract kunt gebruiken. Het nadeel is dat er geen smartphone is en je zult waarschijnlijk een beetje meer betalen als je een zware gebruiker bent dan met een contract.

Deze deals zijn goed voor iedereen die blij is met zijn telefoon, zich niet wil binden aan een contract of zijn mobiel zelden gebruikt om uitgaande gesprekken te voeren.

Het alternatief: het maandelijkse abonnement

Bij een maandelijks contract gaat u akkoord met een vaste maandelijkse prijs, die meestal een vast aantal beltijd, gegevens en teksten bevat.

Het kan vaak een zeer goede prijs zijn in vergelijking met een omslag waarbij u betaalt en u krijgt een nieuw toestel (hoewel u waarschijnlijk meer betaalt voor een nieuwer model). Sommige providers scheiden het bedrag dat u betaalt voor de smartphone en het bedrag dat u betaalt voor het pakket, zodat de kosten dalen zodra het oorspronkelijke contract is afgelopen.

Dit soort deals is goed voor iedereen die veel telefoontjes en sms’jes maakt en een nieuwe telefoon wil. Het nadeel is echter dat je een contract kunt afsluiten dat van 12 tot 24 maanden duurt en soms zelfs meer. Als je een echte nieuwe-telefoon-junkie bent, kan dit betekenen dat je routinematig extra moet betalen om vroeg te upgraden.

https://gsm-stuntprijzen.nl/