Massage praktijk de bron
Image default
Aanbiedingen

Spelen met jouw kat? Dit is wat je moet doen!

De kans is groot dat je net een kat of kitten gekocht hebt. Ook al lijken deze beesten of beestjes niet heel speels op het eerste gezicht: ze zijn het wel. Katten vinden het prachtig om eens achter een lampje van een zaklamp aan te springen of om hun nagels eens in een touwtje te zetten. Gepaard hiermee gaat vaak dat degene die met de kat moet spelen wat bang is. Logisch: die nagels komen best scherp aan. In deze blog gaan we je vertellen hoe jouw kat optimaal kan genieten van zijn of haar speelsheid zonder dat het jou je vingers hoeft te kosten. 

Blijf op afstand!

Om jouw vingers een beetje heel te houden, is het belangrijk dat je op gepaste afstand blijft van jouw kat. Ook zie je vaak bij honden gebeuren dat ze net wat té wild worden. Hartstikke leuk dat getrek aan touwtje of stukje stof, maar het moet wel leuk blijven. Zorg er daarom voor dat jouw kat vooral het werk doet. Wanneer je bijvoorbeeld een krabpaal neerzet, is de kans heel erg klein dat jij hier verwondingen van oploopt. Ook zijn speeltjes als een lange stok met een touw eraan ideaal om jouw kat lekker bezig te houden zonder dat jij meteen je vingers hoeft te verliezen!

Chagrijnig spelen?

Bij katten bestaat er ook zoiets als een chagrijnig spelletje. Dit komt vaak voor als jij je kat, uiteraard tegen zijn of haar wil in, wakker maakt met een speeltje. Ze vinden een touwtje hartstikke leuk om mee te spelen, maar wanneer ze liggen te slapen, is het beter om ze lekker te laten liggen. De kans is namelijk groot dat een kat wat agressiever wordt als jij wat opdringerig bent. Gun dat lieve beetje ook zijn of haar rust! 

 

https://www.krabpaal.nl/