Massage praktijk de bron
Image default
Sport

Squashballen kopen | Quality Squash Stores

Oliver squashschoenen

Oliver is wereldwijd bekend geworden door de kwaliteit van zijn squashrackets. De rackets bevatten de nieuwste technologieën en zijn gemaakt van materialen zoals MC-Eplon en Nano-Eplon. Quality Squash Stores kan je hier bij uitstek bij helpen.

Daarnaast is Oliver een grote speler op het gebied van squashschoenen. Doordat de squashschoenen een elastisch kussentje bevatten wordt er een optimale pasvorm gecreëerd voor iedere speler. Het patroon van de zool is gegolfd. Dit maakt dat het een uitzonderlijk goede antislip laag vormt voor de voet van de speler. 

Wanneer je niet helemaal uitkomt in je keuze wat betreft je keuze in schoenen staan wij altijd voor je klaar. Stuur ons een bericht in de chat en wij helpen je zo snel mogelijk verder! 

Squashballen kopen

De squashbal is één van de belangrijkste onderdelen van de squashuitrusting. Een goede bal kan veel impact hebben op de spel van een speler, een slechte nog meer. Er zijn verschillende types squashballen ontwikkeld voor verschillende niveaus. De meeste voorkomende zijn Pro (dubbele gele stip), Competition (enkele gele stip), Progress (rode stip) en Intro (blauwe stip).

In dit stukje leggen wij uit wat de belangrijkste kenmerken zijn van deze squashballen en welke squashbal het beste bij jou past. We leggen ook uit wat een aantal signalen zijn om te herkennen wanneer jouw squashbal aan vervanging toe is. 

Soorten squashballen

Intro (1 blauwe stip): De intro bal is 12% groter dan de Pro wedstrijdbal. Dit maakt het voor beginners makkelijker om mee te spelen. Naast de grootte verschilt deze bal ook in stuit met de officiële wedstrijdbal. De Intro squashbal heeft 40% meer stuit.

Progress (1 rode stip): Deze bal is gemaakt voor recreanten die iets langere rally’s aan willen gaan. De bal is 6% groter dan de Pro bal en heeft 20% meer stuit.

Competition (2 gele stippen): De Competition bal heeft 10% meer stuit dan de Pro bal en is goed te gebruiken bij koude omstandigheden of tijdens trainingen. Qua afmetingen is de bal wel hetzelfde als de Pro bal.

Pro (2 gele stippen): De Pro bal heeft de laagste stuit van alle squashballen en is gemaakt voor wedstrijden.

Merken squashballen

Er bestaan veel verschillende merken die ook squashballen verkopen. Bij Quality Squash Stores verkopen wij enkel Dunlop Squashballen. Dit doen wij om een aantal redenen waarvan de volgende de belangrijkste is: 

De Dunlop squashbal is de officiële squashbal die wordt gebruikt bij alle PSA en WSA wedstrijden. De squashbal is in het bezit van de perfecte stuit en het perfecte balgevoel wat maakt voor de ultieme squashervaring.

Wij geloven bij Quality Squash Stores in kwaliteit. Dit is dan ook de reden dat we ervoor hebben gekozen om uitsluitend de Dunlop squashbal te verkopen.

 

https://www.qss-squash.nl/