Massage praktijk de bron
Image default
Aanbiedingen

Top dog training hielp mijn dochter verder

Mijn dochter was al een hele tijd heel erg onzeker. Vroeger eigenlijk ook al, maar nu ze ouder wordt valt het me steeds meer op. Ze lijkt beperkte sociale vaardigheden te hebben. Dankzij de Top Dog training van Social Dog weet mijn dochter veel beter hoe ze haar sociale vaardigheden moet gebruiken. Het doel van deze training was om mijn dochter meer zelfvertrouwen en expressiviteit te geven. En dat is gelukt. Daar ben ik Social Dog onwijs dankbaar voor. Vandaag deel ik mijn ervaringen met de Top Dog training in Apeldoorn met jullie.

Verbeter je vaardigheden!

Top dog methode

Maar hoe werkt de Top Dog methode precies? Met deze methode worden honden ingezet bij de hulpverlening van mensen. Zowel bij kinderen, als bij volwassenen. Zo verhogen ze je zelfvertrouwen, wordt men minder angstig en terughoudend, wordt boosheid verminderd en ze houden je een spiegel voor. Doordat ze je een spiegel voorhouden, kun je precies zien hoe je communiceert.

Mijn dochter had voornamelijk veel baat bij de training omdat ik het gevoel heb dat ze te onzeker is. Daardoor is ze communicatief zwak. Dat viel tijdens de training ook enorm op. De hond houdt je immers een spiegel voor.

Meer zelfvertrouwen en grote stappen

Mijn dochter heeft veel meer zelfvertrouwen en dat is duidelijk merkbaar. De juf van mijn dochter is op de hoogte van de training die ze volgt. Op een dag kwam ze naar me toe op het schoolplein om te vertellen dat mijn dochter Els grote stappen maakt. ‘Ze is zo veranderd’, vertelde ze me.

Zo dankbaar

Ze heeft vandaag voor het eerst een klasgenootje mee naar huis genomen om te spelen. Mijn hart maakte echt een sprongetje toen ze samen naar me toe kwamen om te vragen of dat goed was. Natuurlijk. Leuk, zelfs. Margreet van Bladel uit de omgeving van Amersfoort, ik ben je zo dankbaar! En mijn dochter natuurlijk ook.