Massage praktijk de bron
Image default
Sport

Trainingen op een roeitrainer

Een roeitrainer is een fitnessapparaat die geschikt is voor het trainen van je conditie en spieren. Ook kun je met de roeimachine afvallen. Het lijkt misschien een saai fitnessapparaat, maar het is effectiever dan je denkt. Doordat je bijna alle spieren in je lichaam gebruikt, kun je over het algemeen veel calorieën verbranden. Een andere voordeel is dat als je gebruik maakt van de roeimachine, je vaak dezelfde bewegingen achter elkaar uitvoert. Hierdoor wordt je op lange termijn sterker.

De verschillende trainingen op een roeitrainer

Je hebt twee verschillende trainingen die je op een roeitrainer kunt uitvoeren. De eerste is een duurtraining. Bij een duurtraining sport je voor een langere tijd achter elkaar, op hetzelfde tempo. Het is belangrijk om daarom een tempo te kiezen, wat jij goed kunt volhouden. Een voordeel van een duurtraining is dat je je conditie verbetert en ook veel calorieën verbrandt doordat je lang aan het sporten bent. Een nadeel kan zijn, is dat het te eentonig is. Een andere training is de intervaltraining. Dit wordt ook wel HIIT genoemd. Een intervaltraining is een vorm van een training waarbij je een periode heel hard traint en afwisselt met een periode van een actief herstel. Een voordeel van intervaltraining is dat je in korte periodes een hoge hartslag hebt. Hiermee kun je een goede conditie opbouwen.

Let op je houding tijdens je workouts

Als je wilt trainen op een roeitrainer en snel resultaat wilt zien op het gebied van conditieverbetering en calorieën verbranden, dan is intervaltraining een geschikte keuze voor jou. Als je juist op een korte termijn vet wilt verbranden, dan is een duurtraining meer geschikt. Als je wilt afvallen met een roeitrainer, moet je opletten op de volgende punten. Het is belangrijk om het rustig op te bouwen. Je moet je lichaam aan het fitnessapparaat laten wennen. Ook is het belangrijk om te letten op je houding als je gebruikt maakt van een roeitrainer. Als je niet goed gebruik maakt van een roeitrainer, kunnen er op den duur problemen komen. Daarnaast is een goede voeding ook heel belangrijk. En als je blijvend resultaat wilt zien, is het belangrijk om af te wisselen. Neem gerust eens een kijkje op de website van Flow Fitness voor een breed aanbod met roeitrainers.