Massage praktijk de bron
Image default
Aanbiedingen

Trilnaalden onderhouden, zo doe je dat

Normaalgesproken gaat gereedschap lang mee en hoef je dit maar heel zelden te vervangen. Ook bij dagelijks gebruik is dit vaak geen grote zorg, zolang je waarde hecht aan een hoge kwaliteit. Maar dat zegt niet dat je er niets aan hoeft te doen. Het is namelijk wel belangrijk om het regelmatig te onderhouden. Op de werkvloer wordt er niet altijd even voorzichtig mee omgegaan en bovendien wordt het veelvuldig gebruikt. Een stuk gereedschap dat in de betonindustrie vaak wordt gebruikt zijn de trilnaalden. Deze worden in nat beton gestoken en er vervolgens langzaam weer uitgetrokken. Hierdoor verdwijnen luchtbellen en wordt de kwaliteit van je beton verhoogd. Echter moeten deze naalden van tijd tot tijd wel goed worden onderhouden. Je leest er hier meer over.

 

Na ieder gebruik even schoonmaken

Het meest eenvoudige deel van het onderhoud is dat je de trilnaalden na ieder gebruik moet schoonmaken. Zo zorg je ervoor dat achtergebleven betonresten verdwijnen en de trilslang niet verstopt kan raken. Want een verstopte trilnaald is erg onpraktisch, omdat hij niet meer goed werkt. Het beste maak je de naalden met een zachte doek of met een borstel schoon. Zodat je de naalden niet bekrast en daarmee beschadigd. Ook kun je ze even laten weken, voordat je aan het schrobben gaat. 

 

Check de ventilatiekleppen

Ook de ventilatiekleppen moeten regelmatig worden gecontroleerd. Hier kan het beton zich ophopen, waardoor ze niet meer naar behoren werken. Check dus altijd even of ze vrij van verontreinigingen zijn en wanneer niet, reinig ze dan. 

 

Laat hem tijdig repareren

Hoewel een goede trilnaald lang mee gaat, kunnen er soms wel onderdelen kapot gaan die dan vervangen moeten worden. Dit zijn bijvoorbeeld onderdelen van de ventilatiekleppen, maar kan ook de trildop zijn. Zorg ervoor dat je de benodigde onderdelen bestelt en ze voor het volgende gebruik vervangt. Eventueel kun je hier ook professionele hulp inschakelen.

 

Nieuwe trilnaald kopen

Hoewel reparatie de meest ideale oplossing is, is dit helaas niet altijd mogelijk. In zo’n geval zul je een nieuwe trilnaald moeten kopen. Bekijk het assortiment trilnaalden van Lievers Holland dan zeker eens en maak je keus.

https://www.lieversholland.com/nl/