Massage praktijk de bron
Image default
Aanbiedingen

Troebel zwembadwater

Wat kun je doen tegen troebel zwembadwater?

Heeft u last van troebel zwembadwater of zelfs witachtig van kleur? Zie je de bodem niet eens meer? Voeg eerst een beetje klaringsmiddel toe en filter het water goed. Als het probleem vanb witte vlokken in zwembad of troebel water aanhoudt, is dit waarschijnlijk te wijten aan hard water. Een te hoge pH lijdt tot kalkaanslag, dat in het water blijft zitten en daardoor witte vlokken in zwembad geeft.

Wat zijn de oorzaken van troebel water?

De meest voorkomende oorzaak van troebel zwembadwater is, zoals verteld, hard water. De TH (Hydrometric Title) die de hardheid van het water meet, moet tussen 10 en 20 ° F worden gehouden. Indien de cijfers hoger zijn dan verschijnt kalk, vooral bij een te hoge pH. Hard water zal ook het zand in je zandfilter verstoppen. Het water zal niet meer door de filter gaan en zal er onrein uit komen. Dit kan leiden tot het ontstaan ​​van algen of troebel water. Zwembad onderhoud met bijvoorbeeld een zwembad stofzuiger is daarom erg belangrijk. Test uw zwembadwaterindicatoren één keer per week. De test geeft je het niveau van pH, TH en TAC (alkaliteit). Bij een afwijking kunt u direct reageren.

PH, flocculant en chloor

Een slechte pH-waarde kan het water snel uit balans brengen en vertroebelen. De pH-waarde moet op 7,0 en 7,4 worden gehouden. Het verkeerd toevoegen van flocculant kan ook een reden zijn. Als er teveel flocculant is dan lost dit op, gaat door het filter en het water wordt troebel. Als het chloor- (of broom-) niveau onvoldoende is, blijven micro-organismen aanwezig in het water, ontwikkelen ze zich en vervuilen het water geleidelijk.

Onvoldoende filtratie

Om water op de juiste manier te desinfecteren, moet ervoor worden gezorgd dat de doses desinfectiemiddel die op het product worden vermeld, worden nageleefd en, om gezond en vrij van onzuiverheden te zijn, moet het water correct worden gefilterd. Onvoldoende filtratie laat troep achter in het water, die het water geleidelijk vervuilen. Als je merkt dat het water troebel wordt net na een grote storm of de behandeling van groen water, voer dan direct zwembad onderhoud uit: voeg flocculant toe en filter het water gedurende 24 uur. Dit kan je doen met een zwembad stofzuiger.

https://alleswater.nl/