Massage praktijk de bron
Image default
Aanbiedingen

Twijfels over het soort raambekleding? 3 redenen om te kiezen voor jaloezieën i.p.v. overgordijnen

Twijfels zijn er om weg te nemen. Twijfel jij over welk soort raambekleding jij het beste voor jouw ramen kunt hangen? Lees dan eens onderstaande drie redenen om te kiezen voor jaloezieën in plaats van overgordijnen. Wat ons betreft zijn jaloezieën dé meest ideale soort raambekleding voor veel verschillende situaties. Ideaal voor het thuiswerkkantoor, de keuken, maar ook de woonkamer bijvoorbeeld. Benieuwd waarom jij voor jaloezieën zou moeten kiezen? Lees dan snel verder!

1. Veelzijdiger ga je het niet vinden

Vind jij het ook zo vervelend dat je overgordijnen alleen maar open of dicht kunt trekken? Wil je wat meer met het lichtinval kunnen spelen? Dan zijn jaloezieën het soort raambekleding waar je al die tijd al naar op zoek bent. Veelzijdiger ga je het namelijk niet vinden. Laat de jaloezieën helemaal zakken en draai de lamellen volledig dicht voor een optimale privacy. Of draai de lamellen iets verder open zodat je nog wel beschut zit, maar er tegelijkertijd ook voldoende natuurlijk licht binnenkomt. Uiteraard is het ook gewoon mogelijk om de jaloezieën helemaal of deels omhoog te trekken.

2. Ruimtebesparende raambekleding

Een ander nadeel van overgordijnen is dat ze behoorlijk wat ruimte innemen. Vooral wanneer je kiest voor plafondhoge gordijnen tot aan de grond. Door de manier van bevestigen en omdat er altijd wel een vensterbank of leiding in de weg zit, is het vaak niet mogelijk om de gordijnen pal tegen het raam te plaatsen. Dit kan bij jaloezieën wél. Naast dat dit voor een moderne en strakke afwerking zorgt, is het dus ook nog eens ruimtebesparend. Tel uit die (ruimte)winst!

3. Ideaal bij huisstofmijtallergie

Voor veel mensen is huisstofmijtallergie een mooi woord voor galgje of scrabble. Minder mooi is het wanneer je hier zelf mee te maken hebt en je je dagelijks een ongeluk hoest en proest. Heb je last van huisstofmijtallergie? Dan doe je er goed aan om alle stofmagneten zo snel mogelijk naar de kringloop of de stort te brengen. Denk bijvoorbeeld aan overgordijnen. Helaas zijn overgordijnen en een allergie voor huisstofmijt niet zo’n hele goede combi. Wat wél ideaal is om huisstofmijt tegen te gaan, zijn jaloezieën. Ten eerste trekken jaloezieën al een heel stuk minder stof aan. Daarnaast zijn ze ook veel makkelijker schoon te maken. Bij RaamDecoratieDeal vind je ze in allerlei formaten, materialen en kleuren.

https://raamdecoratiedeal.com/