Massage praktijk de bron
Image default
Woning en Tuin

Veelzijdige toepassingen van een tiny house

Tiny Houses worden vaak gebruikt wanneer er tijdelijk behoefte is aan extra woon- of werkruimte, bijvoorbeeld tijdens een verbouwing of als paviljoen voor een tentoonstelling of installatie. Het kan ook gebruikt worden als volkstuin, bijvoorbeeld als vakantiehuiscontainer voor gasten of als vrijetijds- en hobbyruimte voor jongeren.

 
In de commerciele sector worden tiny houses gebruikt om tijdelijk of permanent extra werkplekken te creëren, meestal direct op het depot. Ook steeds meer freelancers en zelfstandigen kiezen voor een container die ze kunnen gebruiken en inrichten voor hun thuiskantoor. De verkoopruimten kunnen ook worden ingericht in een representatieve en gemeubileerde container: Met veel glas en een aan de omgeving aangepast gevelontwerp passen deze gebouwen harmonieus in de bestaande architectuur en bieden ze klanten en bezoekers een aangename sfeer. 
Ook in de horeca zijn modulaire tiny houses al lang maatschappelijk aanvaardbaar, ook vanwege hun moderne kubistische design, dat met veel details aan de binnen- en buitenkant kan worden verbeterd en geïndividualiseerd. Gasten kunnen genieten van alle comfort in een hotelcontainer en hoteliers kunnen hun capaciteit goedkoop en flexibel uitbreiden.
 
Op onze website vindt u tal van voorbeelden van toepassingen voor residentiele tiny houses voor prive, commercieel of openbaar gebruik. Hier kunnen geinteresseerden met eigen ogen zien hoe verschillend het ontwerp van een voltooide containerwoning kan zijn, ook al zijn ze allemaal uit dezelfde bouwelementen opgebouwd.

 

Een tiny house kopen

Wie een tiny house wilt kopen, moet rekenen op kosten die vaak tussen de 1600 en meer dan 2.600 euro per vierkante meter liggen. Het volgende geldt: hoe groter het hele tiny house wordt, hoe meer wooncontainers er worden aangesloten, hoe lager de prijs per vierkante meter, terwijl de prijs natuurlijk stijgt door de uitgekiende gevels, de hogere warmte-isolatie of andere speciale wensen. Toch zijn de totale kosten voor vergelijkbare eigenschappen in de prefab- of zelfs massieve bouw aanzienlijk hoger, omdat deze gepaard gaan met hogere productie- en transportkosten. De exacte hoogte is afhankelijk van de hoeveelheid te vervoeren ruimtecontainers en de afstand. De kosten worden bij het opstellen van de offerte afzonderlijk vermeld.
 
Elk bouwproject omvat een uitgebreide planning en begeleiding door een architect, met inbegrip van de volgende diensten:

  • Ontwerpplanning,
  • Goedkeuringsplanning,
  • certificaat van warmte-isolatie
  • Statica en
  • Toezicht op het terrein tijdens de bouwfase.

 
Bij de ontwerpplanning kan in hoge mate rekening worden gehouden met de wensen van de klant: De plaats en grootte van de ramen en deuren kunnen door de klant worden bepaald, evenals het ontwerp van de elektrische en sanitaire aansluitingen. De binnenhuisarchitectuur met wanden kan ook vrij worden bepaald, omdat de afzonderlijke modules statisch zelfstandig zijn, zodat extra binnenwanden alleen dienen als privacy en geluidsisolatie. Infraroodverwarmingen worden aanbevolen voor containerwoningen tot 50 m²; voor grotere containerwoningen moet een lucht/lucht-warmtepomp worden gebruikt die het huis niet alleen verwarmt, maar het ook in de zomer kan koelen. De technologie voldoet aan de voorgeschreven normen en zorgt voor aangename binnentemperaturen, zowel in de zomer als in de winter.