Massage praktijk de bron
Image default
Woning en Tuin

Verschillende soorten opslagruimte

Externe opslagruimte en self-storage is een groeimarkt in Nederland. In de Verenigde Staten heeft vrijwel elk gezin een opslagbox, maar in Nederland is nog niet zoveel vraag naar opslagruimte als in de Verenigde Staten. Maar de vraag naar opslag groeit wel hard. Op verschillende plekken in Nederland zijn self-storage vestigingen, en dit aantal groeit hard. Dat komt omdat steeds meer mensen ervaren hoe fijn het is om een eigen opslagbox te hebben. Je kan al je overbodige spullen makkelijk opslaan. Maar het is ook erg makkelijk als je een eigen bedrijf hebt om voorraad en andere zaken op te slaan. Je kan erbij wanneer je wilt, maar het staat niet in de weg. Ideaal voor de meeste mensen.

Verschillende formaten opslagruimte
Het fijne aan opslagruimte huren, is dat je zelf kan bepalen welke ruimte je nodig hebt. Er zijn namelijk veel verschillende maten beschikbaar. Zo heb je opslagplaatsen met veel kleine opslagruimtes, maar je hebt ook garageboxen en grote opslagruimtes in de meeste omgevingen. Sommige opslagboxen zijn op de begane grond, dat is het makkelijkste. Er zijn ook opslagunits die op een etage zitten. Deze zijn vaak een stuk goedkoper, maar het nadeel is dat je hiervoor wel een stuk moet lopen.

Andere manieren van opslag
Naast de traditionele self-storage zijn er ook andere manieren van opslagruimte. Zo heb je sinds kort ook mobiele opslag. Hiermee wordt de opslagbox bij je thuis bezorgd. Erg handig, want dan hoef je niet meer heen en weer te rijden naar de opslag. Dat scheelt veel tijd en kosten. 

Verder heb je ook bedrijven die de opslag bij je thuis op komen halen. Dit is niet aan te raden, omdat de kans op schade hierbij een stuk groter is doordat ze alles duubel inladen en uitladen. Daarnaast heb je geen toezicht op je spullen. Hierdoor kunnen je spullen zoek raken of gestolen worden. Dat is natuurlijk geen fijne gedacte. Bij mobiele opslag wordt je opslagbox meestal verzegeld voor vertrek naar het opslagcentrum. Deze opslag heb je in bijvoorbeeld Katwijk, Leiden, Haarlem en Den Haag.

 

Maak zelf de juiste afweging
Je moet zelf de afweging maken wat voor jou de beste manier is om je spullen op te slaan. Als je er dagelijk bij moet is self-storage het handigst. Als dat niet hoeft is mobiele opslag het handigst en meest efficient. Dit is soms wel wat duurder, maar scheelt bakken met energie.

Tips voor opslaan van je spullen
Bij opslag is het aan te raden om je spullen goed in te pakken. Hierdoor is alles beter beschermd, en dit stapelt ook makkelijker. En doordat je hoger kan stapelen, past er ook meer in dezeflde opslagruimte. Verder moet je erop letten dat je op alle dozen een sticker doet met de inhoud. Hierdoor is alles een stuk beter terug te vinden. Anders raak je de boel kwijt. 

https://www.oomenopslag.nl