Massage praktijk de bron
Image default
Aanbiedingen

Verschillende soorten voetbaldoelen

Om te kunnen scoren op het voetbalveld, heb je goals nodig. Of je nu aan het trainen bent of een wedstrijd hebt, het is altijd belangrijk dat je een voetbaldoel kunt gebruiken. Er zijn heel veel verschillende soorten voetbaldoelen. Hieronder lees je alles over wat de beste voetbaldoelen voor jou of je voetbalclub zijn.

Voetbaldoelen voor kunstgras

Er zijn speciale voetbaldoelen voor op kunstgras. Je hebt ze vast wel eens gezien, die goals met wieltjes aan de zijkant. Zo’n voetbaldoel met wielen is gemakkelijk te verplaatsen en zorgt er ook voor dat het kunstgras niet beschadigd wordt. De doelen zonder wielen worden nog wel eens over het veld gesleept in plaats van getild. Voor kunstgrasvelden is dit nog schadelijker dan voor de natuurvelden.

Doeltjes voor voetbaltrainingen

Voor voetbaltrainingen worden vaak kleine goals gebruikt. Die kleine voetbaldoelen nemen namelijk weinig ruimte in beslag en zijn gemakkelijk te verplaatsen. De trainers gebruiken deze kleine goals vaak voor de eindpartij, maar de kunnen ook gebruikt worden om te oefenen op het geplaatst schieten van een bal.

Voetbaldoelen voor wedstrijden

Tijdens voetbalwedstrijden wordt er vaak gebruikt gemaakt van grote goals. Voor de jongere jeugd die op een half veld speelt, zijn dit de zogeheten E-goals. Deze goals zijn vaak los te halen van het veld, zodat ook de oudere jeugd veilig kan voetballen. De oudere jeugd speelt namelijk op een volledig veld en maakt gebruik van de grote voetbaldoelen, zoals je die ook ziet bij wedstrijden van profclubs.

Vaste en verplaatsbare voetbaldoelen

Afhankelijk van waar het doel voor gebruikt wordt, kun je kiezen om gebruik te maken van vaste of verplaatsbare goals. Vaak wordt er bij de grote wedstrijdgoals gekozen om de palen vast in de grond te zetten. De kleinere goals zijn vaak verplaatsbaar, omdat die voor meerdere omstandigheden gebruikt moeten worden. Veel clubs kiezen ervoor om ook een aantal grote verplaatsbare goals aan te schaffen, zodat die gebruikt kunnen worden tijdens trainingen.

Voetbaldoelen op maat laten maken

Bij SKOR kun je voetbaldoelen op maat laten maken. SKOR is een specialist als het gaat om het produceren van goals. De doelen van SKOR staan onder andere bij Feyenoord, Ajax en PSV op het veld. Natuurlijk kun je ook voor doelen voor amateurclubs gemakkelijk scoren bij SKOR.

 

https://skor.nl/