Massage praktijk de bron
Image default
Zorg

Vind een psycholoog: tips om een goede psycholoog te vinden [3 tips]

Vind een psycholoog: tips om een goede psycholoog te vinden

Vind een psycholoog: wil jij graag een psycholoog vinden die jou van je problemen af kan helpen? De juiste psycholoog vinden kan erg lastig zijn. Om een psycholoog te vinden, moet je rekening te houden met een aantal belangrijke zaken. In dit artikel geven we jou tips hoe je de juiste psycholoog kan vinden.

Vind een psycholoog

Hieronder volgen drie tips om een goede psycholoog te vinden

Tip 1: Neem de tijd om een psycholoog te vinden die bij jou past

Een goede psycholoog die bij jou past vind je niet binnen 3 tellen. Het is aan te raden om de tijd te nemen en te onderzoeken welke psycholoog het beste bij jou past. Er zijn er tenslotte erg veel. Als je op zoek gaat naar een psycholoog probeer antwoord te krijgen op de volgende vragen:

  • Wat zijn de specialisaties van de psycholoog?

  • Heeft deze psycholoog al ervaring met jouw klachten of problemen?

  • Wat is zijn voorgaande werkervaring en/of opleiding?

Onderzoek deze vragen en krijg een beter beeld naar wat voor psycholoog jij op zoek bent.

 

Tip 2: Vind een psycholoog door verschillende therapievormen uit te proberen

Er zijn veel verschillende therapievormen binnen de psychotherapie. Deze psychologen maken allemaal gebruik van een andere stroming en methodes. De manier van werken kan verschillen op de volgende manieren:

  • Een gesprekstherapie;

  • Een lichaamsgerichte therapie;

  • Een creatieve therapie.

Nu je dit weet, probeer dan voor jezelf te ontdekken welke therapievorm het beste bij jou past. Ga na of je liever in een gesprek gaat met iemand of dat je juist liever lichaamgerichte therapie volgt. Het kan natuurlijk zo zijn dat je de verschillende therapievormen eerst moet uitproberen, voordat je weet of het ook bij je past. Via het platform van dejuistetherapeut.nl kun je ook alvast een gesprek aangaan, zodat een psycholoog meer kan vertellen over de therapievorm die hij of zij hanteert. Alle psychologen op dejuistetherapeut.nl vind je hier.

 

Tip 3: Kies voor de psycholoog met wie je een bepaalde ‘klik’ voelt

Het is erg belangrijk om voor een psycholoog te kiezen met wie je een bepaalde ‘klik’ voelt. Om het therapeutische proces te laten slagen, is het erg belangrijk dat jij je op je gemak voelt. Op deze manier kun jij jezelf zijn tijdens de therapie, waardoor de slagingskans van het proces aanzienlijk groter is. Kortom, je kijkt naar de kwaliteiten van een psycholoog, maar ook naar de binding met een psycholoog.

Vind een psycholoog op het platform

Op het platform van dejuistetherapeut.nl vind je in drie eenvoudige stappen de juiste psycholoog in jouw buurt. Je kunt eenvoudig filteren op jouw gewenste regio, de categorie en kwaliteit van de psycholoog. Zit er een passende psycholoog tussen? Je kunt vervolgens direct een afspraak maken. Twijfel je nog of de therapievorm bij jou past? Op ons platform kun je eenvoudig contact opnemen met een therapeut en de nodige vragen stellen.

Vind een psycholoog bij op ons platform. Klik hier om naar alle therapeuten te gaan.

 

https://dejuistetherapeut.nl/?utm_source=linkbuilding&utm_medium=seo&utm_campaign=DJT_linkbuilding