Massage praktijk de bron
Image default
Zorg

Voorkomen dat je de seizoensgriep krijg

Oost-Aziatische geneeskunde is de oorspronkelijke preventieve geneeskunde. De kern van de Oost-Aziatische geneeskunde draait om hoe je NIET ziek kunt worden. 
Je slaappatroon, eetgewoonten en activiteitenniveau aanpassen aan het seizoen waarin je je bevindt, zijn belangrijke stappen om je gezondheid op peil te houden. Bovendien kan je problemen behandelen voordat ze zich voordoen door op te merken welke seizoenen voor jou meest uitdagend zijn. Behalve dat je in het seizoen komt dat je het moeilijkst vindt, wil je ook in het tegenovergestelde seizoen behandeld worden.

Bijvoorbeeld, je weet dat je altijd ziek wordt in de herfst. Je gedrag in de lente (het seizoen tegenover de herfst) kan invloed hebben op je immuunsysteem.

Onderzoek wat je allemaal doet

Misschien wilt je onderzoeken of je in de lente te veel doet. Het kan gemakkelijk zijn om je te laten meeslepen door lentekriebels en dingen van je to-do lijstje af te strepen. Ja, de lente is in de Oost-Aziatische geneeskunde een seizoen van actie, beweging en groei, en deze kwaliteit staat in verhouding tot de traagheid van de winter. Voordat je begint rond te sprinten, moet je ervoor zorgen dat je spieren opgewarmd zijn, zodat je je niet bezeert. Wat vaak voorkomt is dat mensen heel snel beginnen met sporten in het voorjaar. Dit zorgt voor blessures. Dit kan je door acupuntuur in Ede wel gemakkelijk verhelpen.

Omarm een gezond slaapritme

Erken ook dat je lichaam misschien niet zoveel slaap verlangt als toen de zon om 5 uur ’s middags onderging, maar dat je nu toch meer slaap wilt. Volgens de westerse kalender is de eerste dag van de lente pas op 20 maart, maar volgens de maankalender begon de eerste dag van de lente dit jaar op 1 februari. Lunar New Year, ook bekend als het Lentefeest, is een viering van de komst van de lente in veel Aziatische landen. Als je iemand bent die in de herfst kampt met een verminderde immuniteit, overweeg dan om acupunctuur te laten doen of een virtueel bezoek te plannen voor aanbevelingen op het gebied van kruidengeneeskunde, supplementen en acupressuur.