Massage praktijk de bron
Image default
Sport

Waar is fysiotherapie voor bedoeld?

Wat fysiotherapie is, is voor iedereen wel duidelijk. Maar waar fysiotherapie precies voor bedoeld is, dat weten niet zo veel mensen. Fysiotherapie is namelijk bedoeld om klachten aan het houdings- en bewegingsapparaat te behandelen. Dat kan bijvoorbeeld zijn: te gespannen spieren, peesontstekingen, bandpijn of artrose. Daarnaast wordt fysiotherapie ook ingezet bij de behandeling de gevolgen van bepaalde ziekten, zoals reumatische aandoeningen, de ziekte van Parkinson en een beroerte. Andere ziekten die door fysiotherapie kunnen worden geholpen zijn COPD (Chronic Obstructive Pulmonary Disease) en verklevingen.

Fysiotherapie

Fysiotherapie is een belangrijk onderdeel van het behandelingsproces voor veel verschillende medische aandoeningen. Het helpt de pijn te verminderen, de mobiliteit te verbeteren en de levenskwaliteit van de patiënt te herstellen. In combinatie met andere behandelingen kan fysiotherapie een aanzienlijke invloed hebben op iemands herstel na ziekte of letsel. Als u worstelt met een aandoening van het bewegingsapparaat of een van de bovengenoemde ziekten, praat dan met uw arts over het proberen van fysiotherapie als onderdeel van uw behandelplan. Fysiotherapeuten zijn experts in het evalueren van elke persoon specifieke behoeften en met hen samenwerken om hun algemene fysieke conditie te verbeteren. Uw fysiotherapeut kan u begeleiden met oefeningen, rekoefeningen en andere activiteiten die helpen de pijn te verminderen, uw spieren te versterken en uw algehele mobiliteit te verbeteren. Met het juiste behandelplan en de toewijding om dat op te volgen, kunt u volledig herstellen van een ziekte of blessure. Aarzel dus niet om met uw arts te praten over het proberen van fysiotherapie vandaag!

Chiropractor

Veel mensen denken dat er geen verschillen zijn met een fysiotherapeut of een chiropractor. Echter zit hier wel degelijk een verschil in. Heb je bijvoorbeeld een tennisarm behandeling nodig? Dan ga je niet naar de fysio maar naar een chiropractor. Een chiropractor kan helpen bij klachten aan het bewegingsapparaat en problemen met de wervelkolom. Een fysiotherapeut is de juiste keuze als u last heeft van rugpijn of nekpijn.