Massage praktijk de bron
Image default
Zakelijke dienstverlening

Waar kan je op letten als je een website wilt gaan laten maken?

Er zijn veel redenen om een website te laten maken. Je oude website kan verouderd zijn, het kan dat je nog helemaal geen website hebt, je start net met een nieuwe onderneming of je gaat je website meer inzetten als marketingkanaal. Allemaal goede redenen om een nieuwe website te laten maken! Maar waar kan je nou op letten met het proces van het laten maken van een nieuwe website. In dit artikel lees je er meer over 

In welk CMS laat je een website maken?

Een CMS is het systeem waar je website in wordt gemaakt en is een cruciaal onderdeel. Ga je een webshop laten maken ‘wat erg populair is’, dan zijn er veel platformen waar je gebruik van kan maken. Het is dan belangrijk jezelf een aantal dingen af te vragen:

–       Wil je een huur site of wil je dat de site jouw eigendom is?

–       Wil je makkelijk zelf aanpassingen doen of wil je deze laten doen?

Wil je een huur site of wil je dat de site jouw eigendom is?

Er zitten voordelen aan beide. Een huur site brengt vaak niet de kosten met zich mee zoals een eigen site, alleen betaal je wel iedere maand om je site goed draaiende te houden. Daar staat wel een support tegen over en vaak zijn deze platformen ook goed ingericht om online goed gevonden te worden.

Wil je makkelijk zelf aanpassingen doen of je deze laten doen?

Als je gaat voor een CMS waar jezelf makkelijk aanpassingen aan kan doen, dan geeft dat je een stukje vrijheid. Dat betekent wel dat je zal inleveren op techniek. Een site die namelijk van top tot teen gecodeerd is; zal het technisch altijd winnen, alleen zijn deze sites zo complex dat je zelf niet zomaar wijzigingen doorvoert. Uit ervaring moet je diepe zakken hebben als je het beheer volledig wilt uitbesteden en wij raden het dan ook niet aan!

Bekende en goedwerkende CMS

Voor de huur sites heb je een aantal bekende en goed werkende platformen:

–       lightspeed

–       Mijn webwinkel

Dit zijn de bekendste twee en hier betaal je ongeveer een 100 of 2 per maand.  

Voor sites waar je zelf eigenaar van bent zijn er uiteraard ook bekende platformen:

–       WordPress

–       Magento

–       Jumla

–       Wix

Wat kost het om een website te laten maken en wat is aan te raden?

Als je niet genoeg geld hebt om een sterke website te laten maken dan is een huur site voor in het begin prima. Mocht je wel genoeg geld hebben, dan zou ik een WordPress website laten maken aan gezien je hier zelf altijd zelf de aanpassingen door kan voeren, er veel kan met WordPress, je kan zelf makkelijk aanpassingen doen en WordPress wordt door veel bedrijven gebruikt waardoor er ook veel vernieuwingen plaats vinden.

Maar wat zijn de kosten om een website laten maken? Die liggen tussen de € 600,- en de € 5000,-. Het ligt er maar net aan wat je allemaal in je website verwerkt wil hebben, of je website wordt gemaakt met een thema, of je website volledig op maat wordt opgebouwd vanuit een kaal thema en de jaren ervaring van de bouwer. Ervaren bouwers krijgen vaak net wat meer voor elkaar en kunnen ook de net wat complexere dingen in je website krijgen.

https://allinone-media.nl/