Massage praktijk de bron
Image default
Zorg

Waar moet je op letten bij een ooglidcorrectie?

Het is voor een hoop mensen nog niet echt bekend of bekend genoeg, maar er bestaan dus ooglidcorrecties, waarbij er wordt gezorgd voor een meer open en wakkere blik van het oog of ogen. Het kan zijn dat je hier zelf interesse in hebt, maar geen hebt wat het precies inhoudt. Daarom staat hier alle belangrijke informatie over wat je moeten weten voor zo een soort behandeling.

 

Doel

Bij een ooglidcorrectie wordt het overtollige huid verwijderd, de oogspier ingekort of vetweefsel in de oogleden verplaatst of verwijderd. Het is een kleine operatie die meestal meestal nog geen 45 minuten duurt. De behandeling wordt poliklinisch gedaan onder lokale verdoving en daardoor kunnen de meeste mensen direct na de behandeling weer naar huis. Na een ooglidcorrectie zien de meeste mensen er weer veel jonger uit en hebben ze ook weer een frisse blik. Ook zijn meestal de klachten van bijvoorbeeld vermoeide ogen, verdwenen. 

Proces

Voor de behandeling kom je allereerst op gesprek en na dat hele proces worden er op de dag zelf foto’s gemaakt. Dit is voor jouw dossier. Na het aftekenen van het gezicht komt de verdoving. Deze doet vrijwel geen pijn en is zo gepiept. Dan begint de arts met het corrigeren van het oog of ogen. Daarna wordt de huid vrij snel alweer gehecht en om zwellingen en/of blauwe plekken te voorkomen, krijg je een koelbril op. Een ooglidcorrectie blijft een medische ingreep, hierdoor kan het risico op complicaties niet volledig worden uitgesloten. Mocht er sprake zijn van een complicatie, dan is deze in de meeste gevallen niet ernstig en kun je het er gewoon over hebben met je arts.

Kosten

De kosten voor een ooglidcorrectie kunnen nogal verschillen. Dit komt vooral door de soort behandeling. Een bovenooglidcorrectie aan beide ogen kost gemiddeld tussen € 600 en € 1.750. Een onderooglidcorrectie aan beide ogen kost gemiddeld tussen € 1.200 en € 3.750. Het is daarom niet voor iedereen even nodig. Denk er dus van te voren goed over na. Mocht je hulp nodig hebben, zijn er genoeg specialisten die je hiermee kunnen helpen. Je kunt eventueel een vergoeding voor een ooglidcorrectie uit de basisverzekering krijgen, als er sprake is van ernstige gezichtsveldbeperking door verslapping of verlamming van het bovenooglid. Je krijgt deze vergoeding alleen als je naar een zorgverlener met een contract voor de behandeling gaat. 

Genoeg om rekening mee te houden dus, voordat je aan deze ingreep begint over het algemeen wordt het achteraf wel als goede beslissing ervaren. Zoals al eerder gezegd, kunnen er genoeg mensen je helpen met de beslissing, bijvoorbeeld oogartsen voor ooglidcorrecties. Het is belangrijk om op te letten wat jij wilt en wat er noodzakelijk is.

https://ooglift.nl/