Massage praktijk de bron
Image default
Aanbiedingen

Waar moet je op letten bij het aanschaffen van een anker?

Ankers zijn er in veel verschillende soorten en maten. Ze hebben allemaal hun eigen eigenschappen waarbij de één juist heel handig is op een klein bootje en een ander kan juist weer uitblinken in zijn grip of hoe snel deze grip krijgt op de grond. Een anker gebruik je om te ankeren op een mooie plek. In Nederland wordt een anker meestal gebruikt als men gebruik wil maken van een tijdelijke ligplaats overdag, of bij een zelfvoorzienend schip tijdens de nacht. Twijfel jij over wat soort anker jij moet kopen? En ben je benieuwd waar je ankers het beste kan kopen? Lees dan snel verder want in deze blog vertellen wij je het allemaal!

Vaargebied

Wat voor jouw boot het juiste anker is hangt af van verschillende factoren. Het vaargebied is daar één van. Als je van plan bent om in de zee of getijdenwater te gaan varen dan dient het anker groter en zwaarder te zijn en moet het beschikken over kleine vloeien. Dit is omdat de bodem daar harder is dan de bodem in bijvoorbeeld een meer. Daar mag een anker beschikken over grotere vloeien.

Materiaal

In de regel zijn er drie opties bij de keuze van het materiaal: verzinkt staal, roestvrij staal of een mengsel van aluminium en magnesium. Vaak worden modellen gekozen die verzinkt zijn. Deze modellen zijn goedkoper. Een ander voordeel is dat verzinkt staal beter geschikt is voor warme wateren zoals de Middellandse Zee of het Caribisch gebied omdat roestvrij staal onder deze omstandigheden vatbaarder zou zijn voor roest. Voor ultralichte boten, zoals een rubberboot wordt een anker van een aluminium-magnesiumlegering aangeraden.

Type boot

Een andere, belangrijke factor voor het aanschaffen van een juist anker is het type boot dat je bezit. Een grote, zwaardere boot heeft een zwaarder anker nodig dan een lichte boot.  Een rubberboot ligt namelijk met een andere type anker vast dan een zwaar zeilboot. 

 

Boottotaal

Al van kinds af aan zijn de oprichters van Boottotaal op of in het water te vinden. Bij hen weet je dan ook zeker dat alle watersportartikelen met zorg uitgekozen zijn. Ze gaan alleen voor de mooiste en beste producten en op kwaliteit wordt niet bespaard. Hebben we je overtuigd en wil je graag een anker kopen? Mooi! Vrijwel alle producten zijn bij Boottaal uit voorraad leverbaar, hierdoor hoef je nooit lang te wachten. Is een artikel na ontvangst toch niet helemaal naar wens? Het ruilen of retourneren van deze artikelen is bij Boottotaal geen probleem. 

 

https://www.boottotaal.nl/