Massage praktijk de bron
Image default
Woning en Tuin

Waarom een huis renoveren?

Een huis verbouwen of opknappen? Daar komt best veel bij kijken. Vooral bij nieuwbouw woningen is het een klus dat zich meestal inpandig afspeelt. Bij ouder woningen komt er meer bij kijken. Alleen een likje verf op de muren en een nieuwe vloer is in de meeste gevallen net genoeg. Oude woningen hebben vaak een verouderde badkamer en keuken, slechte isolatie en meestal moet de keuken vervangen worden. 

Het verschil tussen oude woning en een nieuwe woning opknappen 

Een oude woning opknappen kan flink wat kosten met zich meebrengen. Heb jij net een oud woning gekocht, dan heb je dat waarschijnlijk ingecalculeerd. Leef jij al vele jaren in een huis dat opgeknapt moet worden dan kijk je toch net iets sneller naar je portemonnee. Dat is niet erg, je kan op een creatieve manier heel goed je huis renoveren zonder buiten je budget te gaan. 

Een renovatie zorgt voor meer woonplezier

Het belangrijkste advies dat ik kan meegeven is dat je een renovatie moet uitvoeren als je er klaar voor bent. Op de lange termijn heb veel meer woonplezier als je je huis laat renoveren. Bij een renovatie is een goede isolatie van groot belang. Dat zorgt ervoor dat je altijd comfortabel bij zit. Bovendien bespaar je ook op de energierekening. 

Andere belangrijke aanpassingen die gedaan worden bij een renovatie zijn:

  • Een extra slaapkamer laten maken

  • Kozijnen laten vervangen

  • Muurbekleding laten vervangen

  • Meubilair vervangen

Muurbekleding

Als het gaat om het aanzien van je huis denk je als eerst aan de vloer en de muren. Voor de muren heb ik muurverf gebruikt. Ik had wel eerst goed onderzoek gedaan naar welke kleuren ik op de muren wilde en welke uitstraling het mijn huis zou geven. Soms hebben mensen een favoriete kleur in hun hoofd, maar vergeten ze dat die kleur jouw huis misschien wel een uitstraling geven waar je helemaal op zit te wachten. Denk daar dus goed over. Ik ben daarin uitsteken geholpen door een woonwinkel in Oldenzaal.

Vloeren

Voor de vloer heb ik eigenlijk redelijk snel advies gevraagd zonder zelf eerst te klooien. Dat heb ik gedaan bij Parketwereld in Almelo. Dat deed ik, omdat ik weet dat de vloer er mooi uit moet zien, maar ook functioneel moet zijn. Een vloer moet vooral voor de lange termijn houdbaar zijn. Want je moet je beseffen dat je meerdere levensfasen doorloopt als je vloer eenmaal in je huis ligt. Dus moet je er ook over nadenken of de vloer bijvoorbeeld geschikt is als er in de toekomst kinderen zijn of is het goed voor een feestje.