Massage praktijk de bron
Image default
Industrie

Waarom een luchtkoeler helpt bij warme dagen

Dit jaar zijn de zomers warmer dan ooit. We zitten pas in augustus en staan nu al in de top 5 van warmste jaren in de geschiedenis van de meting. Voor sommige mensen is dit heerlijk, je hoeft niet meer een dure vakantie naar het zuiden te boeken om de zon te kunnen opzoeken. Over een aantal jaar worden wij misschien wel ‘Het Zuid-Frankrijk van Europa’ genoemd. De oorzaak hiervan is natuurlijk wel redelijk zorgwekkend. De klimaatveranderingen door de opwarming van de aarde is iets wat al jaren speelt, en waar we nu langzaam de gevolgen van terugzien. De warme winters en de hete zomers zijn fenomenen die we alleen nog maar meer gaan zien, als we er niks aan gaan doen. Voorlopig kunnen we ons maar beter goed beschermen tegen deze hitte in de zomers.

Bescherming tegen de hitte

Om jezelf en anderen om je heen enigszins te beschermen tegen de hitte, kun je schaduwen te creëren in en rondom je huis. Dit zijn altijd de koelere plekken om weer een beetje op temperatuur te komen nadat je buiten bent geweest. De ventilators zullen zoals verwacht weer storm gaan lopen in de winkels, wees er dus op tijd bij met het kopen van zo’n fijn apparaat. Ook op de werkvloer is het goed om te koelen. Niet alleen voor je medewerkers, de productie zal er ook onder gaan lijden wanneer het te warm is in de fabriekshallen. Wanneer het buiten warm is, en deze warmte de fabriekshal binnendringt, blijft deze hitte vaak hangen. Een goed alternatief is het plaatsen van een airconditioning.

Luchtkoelers

Je zult helaas merken wanneer je werkzaam bent in een grote loods of fabriekshal, een airco weinig zin heeft. Het bereik is simpelweg te klein van zo’n apparaat. Portacool heeft speciaal voor deze situaties de Portacool Jetstream 270 ontwikkeld. Dit mobiele apparaat is makkelijk door de fabriekshal te verplaatsen en kan met gemak grote ruimtes voorzien van koeling. De Jetstream is eenvoudig in gebruik en runt op 230V en water.