Massage praktijk de bron
Image default
Woning en Tuin

Waarom jij een flatweave tapijt in huis moet hebben!

Tapijten zijn al honderden jaren een begrip in veel interieurs. De meest uiteenlopende patronen, vormen en soorten zijn er op de markt te vinden. Wat dacht je bijvoorbeeld van die prachtige handgewoven Perzische tapijten? Of de moderne tapijten in verschillende kleurpatronen? Tapijten zijn tijdloos, in deze blog vertellen wij alles over de flatweave tapijten!

Wat zijn flatweave tapijten?

Laten we bij het begin beginnen. Flatweave tapijten zijn vloerkleden die gemaakt zijn zonder knoop. In plaats daarvan vormen de vezels die over de lengte en breedte lopen van het tapijt, het gehele oppervlak van het tapijt. Flatweave, of plat weven, is sinds jaar en dag een ontzettend populaire techniek om vloerkleden te maken. Het werd al honderden jaren geleden toegepast en is nog steeds een veelgebruikte techniek.

Flatweave tapijten voor elk interieur

Je kunt er natuurlijk voor kiezen om een prachtig handgewoven Perzisch aan te schaffen voor je interieur, deze zijn echter ontzettend duur in aankoop en zijn vaak beperkt in stijl voor je interieur. Flatweave tapijten daarentegen zijn in elke vorm en kleurenpatroon verkrijgbaar en bovendien goed te betalen. Zo kun je ze goed matchen met jouw interieur! Een ander voordeel van deze flatweave tapijten, is dat ze goed handelbaar zijn. Ze zijn namelijk een stuk lichter in gewicht dan de meeste vloerkleden. Wanneer je je interieur dus gaat herindelen, kun je je flatweave vloerkleed makkelijk mee verplaatsen.

Flatweave tapijten zijn huishoudvriendelijk

Het is natuurlijk altijd een groot risico wanneer je een duur tapijt voor je woonkamer aanschaft. Een ongeluk zit immers in een klein hoekje. Zodra je wijn verspilt of de baby of puppy een klein ‘ongelukje’ heeft, zijn tapijten al snel verpest. Flatweave tapijten zijn daarentegen fantastisch in onderhoud. Ze zijn door hun goede constructie en lage profiel makkelijk schoon te maken en vereisten vaak geen hardnekkige schoonmaakmiddelen. Daarom zijn ze voor gezinnen met jonge kinderen vaak de ideale optie voor het vernieuwde interieur!