Massage praktijk de bron
Image default
Sport

Waarom pre workout gebruiken?

Als je nieuw bent in de fitnesswereld kan de sportschool nog wel eens intimiderend overkomen. Niet alleen door al die gespierde mensen om je heen, ook de vragen die bij je opkomen kunnen voor onzekerheid zorgen. Hoe moet ik de apparaten gebruiken? Wat is pre workout? Welke supplementen zijn geschikt voor mijn type training? Allemaal vragen waar beginners in de sportschool mee worstelen. In dit artikel gaan we het hebben over de pre workout. Een pre workout is een supplement in de vorm van poeder waar je veel energie van krijgt. Het supplement zorgt ervoor dat je van verschillende voedingsstoffen bent voorzien die je helpen tijdens je training. Pre workout kan bijvoorbeeld je vermoeidheid uitstellen of verbeterd tijdelijke je uithoudingsvermogen door de energie boost. Je gebruikt pre workout dus eigenlijk als hulpmiddel om tijdens je training beter te kunnen presteren.

Wanneer moet je het innemen?

Je neemt dit supplement meestal 30 tot 45 minuten voor je training. De stofjes in het supplement hebben namelijk ongeveer een halfuur de tijd nodig voordat het gaat werken. Als je een pre workout gebruikt waar het stofje cafeïne in zit gaat dit wel gelijk werken, maar de andere stofjes hebben wel de tijd nodig om in te werken.

Voordelen

Naast de energie boost zijn er nog een aantal andere voordelen die de pre workout met zich meebrengt:

–        Het verbeteren van trainingsprestatie.

–        Sneller herstellen na het sporten.

–        Indirecte invloed op afvallen.

–        Sneller en beter focus vasthouden.

Zoals je kunt zien zitten er veel voordelen aan het gebruiken van dit supplement. Wanneer je nieuw bent met het gebruiken van supplementen is het echter wel aan te raden advies te vragen bij een personal trainer of andere sport/voeding expert. Op die manier voorkom je dat je het supplement verkeerd gaat gebruiken.

https://www.bodystore.nl/sportvoeding/pre-workout