Massage praktijk de bron
Image default
Aanbiedingen

Waarvoor gebruik jij een helium tank?

Een helium tank wordt over het algemeen al snel geassocieerd met een verjaardag. Niet raar, want het vullen van ballonnen gaat simpelweg erg makkelijk met behulp van helium. Toch zijn er meer dan genoeg andere dingen die jij kunt doen met helium en daarom hebben wij ervoor gekozen om deze blog te schrijven. Speciaal voor jou gaan wij ervoor zorgen dat jij na het lezen van deze blog, volledig op de hoogte bent van alles wat met helium van doen heeft. Zo weet je niet alleen wat je ermee kunt, maar ook wat zo bijzonder is aan dit edelgas. Lees om deze en nog veel meer andere redenen vooral gauw verder, want jij wilt straks toch echt alles weten over helium!

Helium en verjaardagen

Zoals je al even kort kon lezen, wordt helium vaak in dezelfde zin uitgesproken als een verjaardag en dus vaak als versiering. Dit is niet raar, want met name jouw ballonnen ogen een stuk professioneler en netter wanneer je ervoor kiest om deze te voorzien van helium. Dankzij helium zakken jouw ballonnen niet meteen naar de grond, maar blijven deze langer hangen. Helemaal wanneer jij ervoor kiest om een wat groter feest te geven dan normaal, is het zeker aan te raden om gebruik te maken van ballonnen die voorzien zijn van helium. 

Helium en je stem

Een tweede punt waar helium vaak mee wordt geassocieerd, is de manier waarop jouw stem hoger wordt wanneer je dit edelgas inademt. Wanneer jij een mengsel van helium en zuurstof inademt, ontstaat er een afwijkende klank van je stem. Dit zorgt er vaak op den duur voor dat je klinkt als een stripfiguur als Donald Duck. Hartstikke leuk om een keertje te proberen, toch?

…maar pas op!

Het gebruik van helium in combinatie met je stem, kan natuurlijk leiden tot enorm hilarische situaties, maar je moet toch wel even op de hoogte zijn van wat helium allemaal met je kan doen. Zo verdringt helium zuurstof waardoor je op termijn te weinig zuurstof binnenkrijgt als je dit gas inhaleert. Pas goed op, want duizeligheid, ademnood en het risico op flauwvallen komt vaak voor!

 

https://www.slingershop.nl/