Massage praktijk de bron
Image default
Beauty en verzorging

Wat doet een fysiotherapeut bij revalidatie?

Een ongeluk of operatieve ingreep kan ervoor zorgen dat je moet revalideren. Als fysiotherapeut in den Bosch helpen wij mensen revalideren en ervoor zorgen dat cliënten zo snel mogelijk hun oude leven weer op kunnen pakken. Maar wat doet een fysiotherapeut nou tijdens zo’n revalidatietraject? Daar lees je in deze blog meer over. 

 

Gesprekken voeren

Een revalidatietraject is voor sommigen confronterend. Het is niet alleen herstellen van een ongeluk of medische ingreep, je wordt er ook constant mee geconfronteerd. Dat is een proces van verwerking waar je doorheen moet en waar je met een fysiotherapeut over kunt praten. Wat voel je in je lichaam tijdens het revalideren? Waar heb je last van? 

In onze fysiotherapiepraktijk in den Bosch behandelen we wekelijks mensen in een revalidatietraject waardoor ik inmiddels goed weet hoe de ander zich voelt. Door advies revalideer je niet alleen fysiek sneller, ook mentaal. 

 

Oefeningen en tests

Naast de tussentijdse gesprekken ligt de focus natuurlijk op oefeningen en het boeken van fysieke vooruitgang. Voor iedere behandeling komt een cliënt langs en checken we de vooruitgang. Ook doen we tussentijds wat testen om lichaamsfuncties te meten, zo weet jij waar je aan toe bent.

 

Behandelplan opstellen

Een revalidatietraject neemt normaliter weken tot maanden in beslag. Gedurende die periode werken we volgens een strak en geoptimaliseerd behandelplan. Als fysiotherapeuten zijn wij verantwoordelijk voor het opstellen van dat plan. Zowel de vordering, het aantal afspraken als huiswerk komen erin terug. 

Dat klopt, na iedere behandeling ontvangt een cliënt ‘huiswerk’. Dat zijn oefeningen die je thuis of bijvoorbeeld in de sportschool uitvoert. 

 

Onderhouden van contact met de medisch specialist

Als fysiotherapeut hebben we in den Bosch verschillende medisch specialisten waarmee we samenwerken. Wanneer je doorgestuurd wordt door een arts of andere specialist, onderhouden wij contact met hen en delen we de voortgang. 

Heb je last van fysieke problemen? Kom vrijblijvend langs. Fysiotherapie van Vught is onder andere gespecialiseerd in revalidatie, sportblessures, dry needling en triggerpoint therapie. 

Rond blijven lopen met fysieke problemen kan grote gevolgen hebben. Dat wil je niet. Neem vrijblijvend contact met ons op en wij checken of we je kunnen helpen. Uitsluitsel is altijd prettig, ook als blijkt dat er niets ernstigs aan de hand is. 

 

[ Ik wil bellen ] [ Ik wil mailen ]