Massage praktijk de bron
Image default
Sport

Wat is een pre workout?

Een pre workout is een suplement die voor een training wordt ingenomen om de intensiteit van de training te verhogen. Er zijn twee soorten pre-workouts: aëroob en anaëroob. Aerobe pre-workouts helpen bij uithoudingsvermogen en uithoudingsvermogen tijdens trainingen, terwijl anaerobe pre-workouts helpen bij kracht, kracht en spiergroei. Pre-workouts zijn niet illegaal, maar ze kunnen niet worden gebruikt als vervanging voor een uitgebalanceerd dieet of training. De meest voorkomende ingrediënten in een pre-workoutdrank zijn cafeïne, creatine, stikstofmonoxide (NO), arginine, bèta-alanine, watervrij betaïne (BCAA’s) en aminozuren.

Hoe kies je de juiste pre workout?

Het juiste pre workout supplement hangt af van uw fitnessdoelen en uw lichaamstype. Er zijn verschillende soorten pre workout supplementen op de markt verkrijgbaar. Als je bijvoorbeeld wilt bulken, kies dan voor een weight gainer of een eiwitshake met een hoog caloriegehalte. Het kiezen van het juiste pre workout supplement kan moeilijk zijn. Om u te helpen de beste beslissing te nemen, hebben we een lijst samengesteld met factoren waarmee u rekening moet houden voordat u er een kiest:

  1. Fitnessdoelen: wat wil je bereiken met je training? Wil je bulken? Verlies gewicht? Spiermassa winnen?
  2. Lichaamstype: bent u mager of heeft u overgewicht? Heb je een gevoelige maag? Wat is uw leeftijd en geslacht?
  3. Begroting: hoeveel bent u bereid te besteden? Hoe vaak kunt u het product gebruiken? Wat is uw tolerantie voor cafeïne?
  4. Tolerantie voor stimulerende middelen: wat is uw reactie op cafeïne en alternatieve stimulerende middelen?
  5. Pre workout ingrediënten: zijn er ingrediënten die je niet zou willen in je pre-workout supplement?
  6. Ingrediënten: Wat zijn uw favoriete ingrediënten?

 

Voordelen van het nemen van eiwitten voor het sporten

Eiwit is een macronutriënt dat essentieel is voor spiergroei en -ontwikkeling. Het helpt bij de productie van hormonen, enzymen en andere lichaamschemicaliën. Een eiwitshake voor het sporten kan hierdoor helpen bij spiergroei, gewichtsverlies en herstel na inspanning. Daarnaast zijn eiwitshakes licht verteerbaar en zijn een directe bron van energie voor je lichaam. Ze helpen ook bij het opbouwen van spieren omdat ze aminozuren aan het lichaam leveren.

 

 

https://www.bodystore.nl/sportvoeding/pre-workout