Massage praktijk de bron
Image default
Aanbiedingen

Wat je moet weten over het kleuren van je haar

Vind je het tijd voor een nieuwe coupe maar weet je niet wat je wilt en wil je er niet veel geld aan besteden? Tijd om zelf aan de slag te gaan met je haar. In deze blog lees jij de belangrijkste punten waar je op moet letten wanneer jij zelf je haar gaat verven.

 

De voorbereiding

Allereerst is het natuurlijk belangrijk om te bepalen welke kleur jij in je haar wilt. Als je dit hebt besloten is het tijd om na te gaan hoelang jij wilt dat de kleur erin blijft zitten. Je kan kiezen voor permanente haarverf, semi permanente haarverf en een tijdelijke spoeling. Naast de verf zijn handschoenen, een kwast, een kwam, een mengbakje en haarklemmen handig om erbij te hebben. Tijdens het verven wil je natuurlijk niet dat er verf in je mooie kleren komt. Doe dus oude kleren aan om te voorkomen dat in je goede kleren vlekken komen. Om zeker te weten dat je niet allergisch voor de verf bent, breng je voordat je je hele haar gaat verven een klein beentje aan op je huid. Dit kan je gemakkelijk met een wattenstaafje op een paar plekken achter je oor doen.

 

Het verven

Voor de beste producten voor het zelf verven van je haar worden kappersproducten aangeraden. Deze producten zijn het beste voor je haar. Als je hiervoor kiest meng je alle producten in de juiste hoeveelheden. Als je gaat voor een kant-en-klaar pakketje, volg dan de beschrijving die bij het product zit. Als de verf klaar is voor gebruik verdeel je je haar in een aantal delen, afhankelijk van de hoeveelheid haar die je hebt. Je begint bij het verven van de randen van het haar. Deze haren vallen het meeste op dus zorg ervoor dat je hier voldoende verf aan brengt. Verf hierna de overige delen van je haar. Zorg ervoor dat hier niet teveel tijd tussen zit om een groot kleurverschil na het verven te voorkomen. Laat de verf intrekken, hou hierbij de inwerktijd aan die bij het product is vermeld. Na de inwerktijd kan het haar uitgespoeld worden.

 

De verzorging na het verven

Het verven van je haar is schadelijk, het is daarom belangrijk dat je het haar na het verven goed verzorgd. Doe dit met een speciale kleurshampoo, hiermee blijft de kleur zo lang mogelijk mooi. Ook een conditioner en/of haarmasker zijn een goede verzorging voor het geverfde haar.

 

Kijk voor de juiste verf en verzorgingsproducten bij Goldwell. Hiermee zal jij je haar laten stralen en iedereen verassen met je nieuwe coupe.

 

https://www.salontopper.nl/