Massage praktijk de bron
Image default
Tuin en buitenleven

Wat je nog niet weet over containerverhuur

Wat je nog niet weet over containerverhuur

Het grootste deel van containerverhuur spreekt redelijk voor zich, maar er zijn altijd dingen die je nog niet weet, en die je wel moet weten. Deze dingen heb ik dan ook voor jou op een rijtje gezet.

Een dekzeil is essentieel

Je had misschien nog niet aan gedacht, maar jij bent vast niet de enige in jouw buurt die een container kan gebruiken. Er zijn genoeg mensen die hun kans pakken wanneer ze deze zien en ook hun afval in jouw container dumpen. Dit wil je natuurlijk voorkomen, aangezien het voor extra kosten kan zorgen, en daarom is een dekzeil essentieel.

Verplaats de container niet zelf

Als het jou beter uitkomt dan kan het verleidelijk zijn om de container te verplaatsen, maar dit kun je beter laten. Wanneer je de container zelf gaat verplaatsen dan loop je het risico dat de vrachtwagen er niet meer bij kan door een slechte ondergrond of obstakels. Dit resulteert voor jou in extra ritkosten en je moet de container zelf ook weer terugzetten. Dit kun je dus beter niet doen.

Het afval mag maximaal 20cm boven de rand uitsteken

De meeste bedrijven voor containerverhuur hanteren een maximale 20cm boven de rand, maar je moet dit altijd voor de zekerheid nog even nagaan. Bovendien mag ik er niks aan de zijkant uitsteken in verband met verkeersveiligheid. Wanneer jouw container toch te vol is dan zal je extra ritkosten moeten betalen en een manier vinden om het extra afval kwijt te kunnen. Probeer dit dus zo veel als mogelijk te voorkomen.

Met deze wijsheden ben jij alweer een stuk beter voorbereid op containerverhuur en zal je minder last hebben van onverwachte situaties, wat heel handig is wanneer je midden in een verbouwing zit.

Containerverhuur is heel handig wanneer je vee gaat produceren

Containerverhuur is ontzettend handig wanneer je veel afval in een korte tijd gaat produceren, maar bij het vervoeren van dergelijke grote containers kunnen er ook gevaren ontstaan. Vaak zullen chauffeurs weigeren een container mee te nemen als het veiligheidsrisico’s oplevert en moet jij voor de extra kosten opdraaien. Om dit te voorkomen hebben wij enkele tips.

Laad de container niet te vol

Als de container te vol geladen is dan loop je natuurlijk de kans dat er dingen uit de container vallen tijdens het rijden. Hierom hanteren veel containerverhuur bedrijven de regel dat het afval tot maximaal 20cm boven de rand moet komen. Het is dus verstandig om je hieraan te houden. Als je dan toch nog afval over hebt kun je beter een tweede container laten komen.

Voorkomen dat er afval uit de container kan glijden

In principe mag het afval tot 20cm boven de rand komen maar als er afval boven de rand ligt wat kan gaan glijden, zoals opgestapelde planken, dan kan dit alsnog veiligheidsrisico’s opleveren. Hierom kun je beter wat stroever afval, zoals zand, bovenop leggen als jouw afval tot boven de rand uitkomt.

Laat geen afval uitsteken

Wat ook voor veiligheidsrisico’s kan zorgen is het uitsteken van stukken afval. Denk hierbij aan lange houten balken bijvoorbeeld. Als je met dit soort afval te maken hebt dan is het slim om dit zoveel mogelijk horizontaal te leggen en eventueel in stukken te breken zodat het goed in de container past.

Wanneer je op deze dingen let dan maak je containerverhuur een stuk veiliger voor iedereen. Bovendien zal je niet de kans lopen dat jouw container niet mee mag en je moet opdraaien voor de extra transportkosten die hier allemaal bij komen kijken.

http://www.busschercontainers.nl/container-huren/