Massage praktijk de bron
Image default
Woning en Tuin

Wat kan een loodgietersbedrijf voor u doen als uw riool verstopt is?

Wat kan een loodgietersbedrijf voor u doen als uw riool verstopt is?

Een verstopte afvoer kan snel een ramp worden. Het afval in uw sanitair systeem moet regelmatig stromen om goed weggespoeld te worden. Zonder voldoende beweging hoopt het afval zich op en begint het te stinken. Als het afval zich ophoopt, neemt ook de druk op uw leidingen toe. Een verstopte afvoer kan snel een ramp worden. Het afval in uw sanitair systeem moet regelmatig stromen om goed weggespoeld te worden. Zonder voldoende beweging hoopt het afval zich op en begint het te stinken. Als het afval zich ophoopt, neemt ook de druk op uw leidingen toe. Bel zo snel mogelijk een professionele loodgieter als u vermoedt dat uw riool verstopt is, omdat zij de enige zijn die weten welke stappen ze moeten nemen om het riool efficiënt te ontstoppen en het weer werkend te maken voor u en uw gezin zonder dat u na de eerste keer terug hoeft te bellen voor een nieuwe servicebeurt. Ze weten ook waar de verstopping zich bevindt, wat cruciaal is om het probleem te verhelpen zonder meer schade te veroorzaken dan oorspronkelijk het geval was. Bij een ontstopping kunt u altijd riool ontstopt Den Haag bellen.

 

Wat moet u doen als uw riool verstopt is?

Als u een verstopping in uw riool opmerkt, moet u meteen actie ondernemen. Bel een professionele loodgieter zodra u een verstopping in de afvoerpijpen opmerkt. Als u de leidingen niet ontstopt, zal het afval in uw leidingen beginnen te stinken, en dan zal het ook beginnen te overlopen. Dan is het te laat om actie te ondernemen. Hoe langer u wacht met het inschakelen van een loodgieter, hoe meer schade u waarschijnlijk aan uw huis veroorzaakt en hoe meer u zult moeten betalen om het te repareren.

 

Bel onmiddellijk een professionele loodgieter.

Als u een verstopping in uw riool opmerkt, moet u meteen actie ondernemen. Bel een professionele loodgieter zodra u een verstopping in de afvoerleidingen opmerkt. Als u de leidingen niet ontstopt, zal het afval in uw leidingen beginnen te stinken, en dan zal het ook beginnen te overlopen. Dan is het te laat om actie te ondernemen. Hoe langer u wacht met het inschakelen van een loodgieter, hoe meer schade u waarschijnlijk aan uw huis veroorzaakt en hoe meer u zult moeten betalen om het te repareren. Als u de verstopping zelf kunt verhelpen, kunt u zichzelf wat geld besparen, maar als u niet weet hoe, kunt u meer schade veroorzaken dan er al was en moet u na de eerste keer weer terugbellen voor een nieuwe servicebeurt.

 

Hoe een afvoer ontstoppen

Als uw afvoer langzaam leegloopt of langzaam ontstopt wanneer u er een ontstopper of boor op loslaat, forceer hem dan niet. Bel in plaats daarvan een professionele loodgieter. Dit kan uw leidingen beschadigen en het probleem verergeren. Een loodgieter gebruikt daarentegen speciaal gereedschap en kennis om uw afvoer te ontstoppen. Maar voordat u een loodgieter belt, moet u eerst kijken of u het probleem zelf kunt oplossen. Misschien kunt u de afvoer ontstoppen met een ontstopper of grondboor. Volg deze stappen om een afvoer zelf te ontstoppen: Vaatdoeken, lappen en zelfs oude sokken kunnen gebruikt worden om een afvoer te ontstoppen. Doe er lijm op als je bang bent dat er vlekken op komen. Stop de doek in de afvoer en duw de doek met uw hand naar beneden zodat hij zich tegen de verstopping vastklemt. Als dit niet werkt, probeer dan een steeksleutel of ander gereedschap.

 

Wanneer de loodgieter komt

Een loodgieter komt bij u thuis en gebruikt snel en efficiënt speciaal gereedschap en kennis om uw leidingen te ontstoppen. Hij of zij kan ook een camera gebruiken om een nauwkeurig beeld te krijgen van waar de verstopping zich bevindt. Voordat ze dat kunnen doen, moeten ze uw huis binnenkomen om bij uw leidingen te komen. Ze zullen waarschijnlijk in de leidingen boren en een lange, flexibele buis gebruiken die aan een kleine motor is bevestigd om de verstopping naar beneden en uit de afvoer te bewegen. De loodgieter zal ook al het vuil dat zich in de leidingen heeft opgehoopt doorspoelen met een speciaal gereedschap.

 

Ken de tekenen van een verstopte afvoer voordat u hulp inroept.

– Trage afvoer: Hoe langer iets vastzit in de afvoer, hoe groter de kans dat het een verstopping veroorzaakt. Gewoonlijk kunt u zien of uw afvoer traag is door een emmer onder uw gootsteen te houden en te wachten tot hij na een paar uur leeg is. Duurt het langer dan 5 of 6 uur om de emmer leeg te laten lopen, dan kan er sprake zijn van een verstopping. – Geur: Sterk, vies ruikend afvoerwater wijst op een verstopte afvoer. – Geen water: Een verstopte afvoer kan ervoor zorgen dat er geen water in uw huis komt, maar er moet wel water uit komen. Dit kan een teken zijn van een verstopte afvoer of een gebroken waterleiding.

 

Probeer een afvoer niet zelf te ontstoppen!

Als u probeert om standaard methodes te gebruiken om een afvoer te ontstoppen, zoals pompen, een ontstopper gebruiken, enzovoort, kunt u meer schade aanrichten aan uw leidingen en duurdere schade aan uw huis veroorzaken dan oorspronkelijk het geval was. Als u in staat bent om in de afvoer te komen en deze te ontstoppen zonder een loodgieter te bellen, doe dat dan vooral. Maar als u niet weet hoe u uw afvoer moet ontstoppen zonder nog meer schade te veroorzaken dan er al was, dan moet u een vakman bellen.

 

Samenvatting

Een verstopte afvoer kan snel een ramp worden. Het afval in uw sanitair systeem moet regelmatig stromen om goed weggespoeld te worden. Zonder voldoende beweging hoopt het afval zich op en begint het te stinken. Als het afval zich ophoopt, neemt ook de druk op uw leidingen toe. Bel zo snel mogelijk een professionele loodgieter als u vermoedt dat uw riool verstopt is, want zij zijn de enigen die weten welke stappen ze moeten nemen om het riool efficiënt te ontstoppen en het weer werkend te krijgen voor u en uw gezin zonder dat u na de eerste keer weer moet bellen voor een nieuwe servicebeurt. Ze weten ook waar de verstopping zich bevindt, wat cruciaal is om het probleem te verhelpen zonder meer schade te veroorzaken dan oorspronkelijk het geval was.

https://regioriool.nl/riooldiensten/riool-ontstoppen/riool-ontstoppen-den-haag/