Massage praktijk de bron
Image default
Aanbiedingen

Wat te zoeken in een hondenluier

Wat te zoeken in een hondenluier

Luiers zijn niet alleen voor mensen. Honden met urine-incontinentie, angst, prikkelbaarheid, onderdanig gedrag en andere temperamentproblemen zijn soms gevoelig voor ongelukjes. Het komt ook vaak voor bij ongetrainde puppy’s, en sommige honden hebben luiers nodig na een operatie of verwonding. Gelukkig zijn er veel uitstekende hondenluiers op de markt, waarvan je de meeste online kunt bestellen voor een redelijke prijs. 

  • Herbruikbaar vs Wegwerp: Of u nu kijkt naar luiers voor uw oudere hond die lijdt aan urine-incontinentie of u probeert rommel te minimaliseren tijdens de zindelijkheidstraining van uw pup, herbruikbare en wegwerpluiers hebben elk hun eigen voordelen en beperkingen. Sommige mensen vinden het misschien niet erg om hun hond op te ruimen als er een beetje urine wordt gedruppeld, maar een puppy die bezig is met zindelijk worden kan een grotere rotzooi maken.
  • Staartaanpassingen: Sommige hondenluiers hebben ingebouwde gaten waar de staart van uw hond doorheen past. Niet alle honden hebben echter een staart. Als u een ras hebt zoals een Pembroke Welsh Corgi, kan een hondenluier met een staartgat lekken. Luiers zonder gat zijn dan een betere optie. In zeldzame gevallen kan bij een hond een achterpoot zijn geamputeerd. Net als bij een hond zonder staart kan een gat voor een poot die er niet is, lekken. Geloof het of niet, er zijn luiers op de markt voor geamputeerden.
  • Urinemarkering versus urine-ongelukken: Reuen die urine markeren hebben misschien minder baat bij een hondenluier dan honden die echt ongelukjes hebben. Deze honden zijn misschien meer geschikt voor iets als een buikband. Dit is niet echt een luier, maar een absorberend kompres dat rond de buik van uw hond kan worden gewikkeld om de urine op te nemen die anders overal in huis zou worden gemerkt.

Veelgestelde vragen

Kun je babyluiers gebruiken voor honden?

In noodgevallen kunnen gewone babyluiers voor honden worden gebruikt, hoewel ze voor de meeste honden niet de beste optie zijn. Babyluiers passen slechts bij een beperkt aantal honden. Bovendien moet u een gat maken voor de staart van uw hond, als ze die hebben.

Hoe meet je een hond voor luiers?

Het meten van een hond voor luiers is eenvoudiger dan u denkt. Neem gewoon een flexibel meetlint en meet rond de taille van uw hond. Over het algemeen is dit een centimeter of twee voor de achterpoten. Als u geen flexibel meetlint hebt, kunt u ook een touwtje gebruiken en meten hoeveel touw er om uw hond heen zit.

Helpen hondenluiers bij de zindelijkheidstraining van puppy’s?

Hoewel luiers nuttig kunnen zijn om rommelige ongelukjes in huis te voorkomen, helpen ze de puppy misschien niet om te leren waar hij op het potje moet. In plaats van te vertrouwen op luiers om uw huis schoon te houden, kunt u beter doorgaan met het zindelijk maken van uw puppy. Dingen als ’s nachts voedsel en water weghalen om nachtelijke ongelukjes te beperken, hem naar dezelfde plek buiten brengen om op het potje te gaan, en een strikt schema aanhouden van wanneer er gegeten wordt en wanneer er gepoept wordt, kunnen helpen.

Koop een loopheidsbroekje voor uw hond!