Massage praktijk de bron
Image default
Sport

Wat voor soorten kunstaas zijn er?

Vissen met kunstaas is een hele leuke bezigheid. Zelfs voor veel karpervissers is het een aangename afwisseling om in de koude maanden aan de waterkant te staan. Dit is het moment dat de meeste witvis en karper juist lastig vangbaar zijn, maar de roofvis des te beter te vangen. Maar met welk kunstaas probeer je een succes van je visdag te maken? Hier een kleine opsomming, wat je zoals mee kan nemen in je tacklebox naar de waterkant, en waarom.

Blinkers en lepels

Een blinker (spinner) of lepel, is een gevormd stuk metaal, met een dreg onderaan. Het blad draait onder water, wat de schitterende flank van een aasvis imiteert. Het is over het algemeen een goed betaalbaar stuk kunstaas en uitermate geschikt in ondiep water. Het kan zowel snel als langzaam gevist worden en vangt eigenlijk alle soorten roofvis.

Shads en twister

Dit zijn rubber achtige soorten visjes en wormen. Met de dropshot en vertikalen is dit heel erg populair. Zeker snoekbaars en baars zijn op deze manier goed te vangen. Langs kademuren en taluds kan je hier veel vis vangen. Zorg wel voor een vislijn die de signalen goed doorgeven aan de hengel. Een gevlochten vislijn op de vismolen is hierbij ideaal.  

Pluggen

Een plug is gemaakt van kuststof. Aan de voorkant van dit stuk kunstaas zit een schoep. Deze schoep trekt de plug onder water als de vislijn wordt binnengehaald. De vorm is erg bepalend of deze diep of juist ondiept. Het is een actieve manier van vissen waarbij veel water afgevist kan worden. Zeker snoek kan op deze manier goed gevangen worden.

Popper

De popper is een minder bekend stuk kunstaas. Het lijkt op een plug, maar heeft geen schoep aan de voorkant, maar juist een holle voorkant. De holle voorkant wordt door het wateroppervlakte getrokken, waarbij het wateroppervlakte steeds wordt geroerd door het kunstaas. De aanbeten hierbij zijn spectaculair aangezien de snoek door het wateroppervlakte breekt. 

https://www.sportvisgigant.nl/