Massage praktijk de bron
Image default
Sport

Weight gainer helpt je met aankomen

Sport je veel, heb je behoefte om aan te komen of wil je extra koolhydraten en eiwitten binnenkrijgen? Dan is weight gainer wat je zoekt. Weight gainers zijn calorierijke shakes die een grote hoeveelheid aan koolhydraten en eiwitten bevatten. Het verschil met een ‘gewone’ eiwitshake is dat een weight gainer ook extra koolhydraten bevat naast de extra eiwitten. Als je deze bij je normale voedingspatroon voegt kan de shake je helpen met aankomen. Zo kun je gemakkelijk aan je energiebehoeften voldoen. Het is dus eigenlijk een soort hulpmiddel. Want soms kun je met voeding niet voldoen aan je behoeften die bij je doel horen.

Wat doet zo’n shake?

In een weight gainer shake zit dus een hoge waarde aan eiwitten en koolhydraten. Koolhydraten is wat energie levert aan het lichaam. Ze worden in je lichaam omgezet in glucose, en glucose wordt in het bloed vervoerd naar je spieren en je lever, waar het wordt omgezet in glycogeen. Glycogeen is de uiteindelijke brandstof voor je spieren en organen. Eiwitten leveren de bouwstoffen voor verschillende soorten weefsels en organen in je lichaam. Zoals je cellen, botten, bloed, organen, zenuwstelsel en spieren. Eiwitten helpen de instandhouding van spiermassa en ondersteunen bij het herstellen van je spieren na het sporten. Koolhydraten en eiwitten zijn dus goed om in te nemen na het sporten.

De shake nemen om aan te komen in gewicht

Een weight gainer is een goede keuze als je doel is om snel aan te komen in gewicht. Om snel je spieren en massa op te bouwen. Als je veel sport of als je doel is om snel aan te komen. Een weight gainer helpt je met het innemen van extra koolhydraten en eiwitten. Het is een poeder die je kant en klaar kunt mixen met bijvoorbeeld melk of water. Makkelijk dus!

https://www.bodystore.nl/sportvoeding/koolhydraten/weight-gainer