Massage praktijk de bron
Image default
Alarmsysteem

Welk slot is bestand tegen lockpicking?

Ben je op zoek naar informatie om erachter te komen welk cilinderslot nu echt goed is? Er zijn tegenwoordig zoveel verschillende soorten sloten dat het lastig is om te oordelen waar je nu goed aan doet. Het wereldje van sloten lijkt misschien niet erg vernieuwend, maar de makers van veiligheidscilinders komen wel steeds met een reactie op nieuwe ontwikkelingen. 

Biometrische en elektrische sloten

Tegenwoordig heb je slimme sloten met een elektronische cilinder en een smartkey of transpondersbadge die je er alleen tegenaan hoeft te houden. Er kan ook gebruik worden gemaakt van een mobiele telefoon. Het voordeel van een elektronisch slot is dat als je de smartkey kwijtraakt je de oude uit kunt schakelen en een nieuwe programmeren. 

Het handige is ook dat je op afstand kunt bepalen wie wel of geen toegang heeft tot jouw huis. Een ander voordeel geldt vooral voor mensen met controledwang. Sommige elektrische sloten gaan vanzelf op slot wanneer je de deur achter je dichttrekt. Net als gewone cilinders zijn ook elektronische cilinders verkrijgbaar in diverse uitvoeringen zoals enkele en dubbele cilinders, met of zonder knop(pen). Ook elektronische cilinders zijn bestand tegen inbraakmethodes als kerntrekken, de slagsleutelmethode of lockpicking.

Omdat elektronische sleutels op een batterij werken heb je geen last van stroomstoringen. Veel kabels naar de deur zijn ook niet nodig. De elektronische cilinder kan gewoon worden geïnstalleerd op de plaats van de oude en de installatie is gemakkelijk en in een paar minuten te doen. Daarnaast hoef je met slimme sloten ook niet bang zijn voor de belasting van het milieu, omdat er dankzij het zeer lage stroomverbruik jarenlang kan worden gedaan met dezelfde batterijen.

https://www.massagepraktijkdebron.nl/mijn-nieuwe-hobby-locksport/