Massage praktijk de bron
Image default
Beauty en verzorging

Wil je haar doneren? Zo werkt het!

Haar doneren via De Haarstichting is een mooi initiatief. Dit is wereldwijd de grootste stichting voor mensen met haarproblemen. Zij helpen financieel minder bedeelde mensen met haarziekten of kanker die geen pruik kunnen betalen. Zij maken pruiken voor vrouwen, mannen en kinderen die het écht nodig hebben, zonder dat daar kosten aan verbonden zijn. Overweeg jij ook om je haar te doneren? Lees dan dit artikel en kom erachter of jij jouw haar al kunt doneren óf nog even moet sparen. 

Zo lang moet je haar zijn als je het wilt doneren

Bij haar doneren komen natuurlijk een aantal criteria kijken. Niet iedereen met iedere haarlengte kan haar doneren. De belangrijkste voorwaarde van haardonatie is dat je haar minimaal 30 centimeter lang moet zijn. Waarom? Deze lengte is nodig om het haar in te knopen en het vervolgens in een mooi model te kunnen knippen. De lengte van je haar kun je gewoon los meten. Is je haar korter? Of is je kapsel in laagjes geknipt en korter dan 30 centimeter? Dan kom je (nog) niet in aanmerking voor haardonatie en is het raadzaam om nog even door te sparen. Hoe langer je haar, hoe beter!

Andere zaken waar je rekening mee houdt bij haardonatie

Naast de minimale lengte van 30 centimeter, zijn er nog een aantal voorwaarden waar je rekening mee moet houden. Zo is het belangrijk dat jouw haar goed en stevig aan de boven- en onderkant wordt vastgebonden. De reden hiervan is, is dat los haar snel in de klit raakt en daardoor niet meer verwerkt kan worden. Daarnaast is iedere natuurlijke haarkleur welkom, zelfs grijs. Ook als jij jouw haar in een natuurlijke kleur hebt geverfd, kom je in aanmerking voor haardonatie.

Hoe stuur ik mijn haar op?

Om te voorkomen dat het haar beschadigt, is het voor extra bescherming slim om het haar in een envelop te doen en deze ook weer in een envelop te doen. Ben je benieuwd of jouw haar goed is aangekomen? Doe dan een briefje met jouw naam en adres in de envelop, waarna je een bevestiging met bedankje ontvangt. Je kunt het haar opsturen naar:

Nederlandse Haarstichting
Thomas Mannsingel 86
2553 DA Den Haag