Massage praktijk de bron
Image default
Zorg

Wilt u een douchestoel bestellen? Zo veilig is het gebruik van een douchezitje

Bent u van plan een douchestoel te bestellen omdat u of een familielid niet meer zelfstandig kan douchen, maar weet u nog niet zeker of een stoel wel zo’n veilige keuze is? Lees hier meer over de veiligheid van stoelen of krukjes voor in de douche en ontdek waar u een douchestoel kunt bestellen. Op deze manier maakt u een weloverwogen keuze en verbetert u de veiligheid in uw badkamer.

Hoe veilig is een douchestoel?

Een douchestoel wordt gebruikt als hulpmiddel in de badkamer voor wie minder mobiel is en niet meer voor lange tijd zelfstandig rechtop kan staan. Maar hoe veilig is zo’n stoel nou eigenlijk? Bij het ontwerpen van een douchestoel wordt er rekening mee gehouden dat de stoel voornamelijk gebruikt gaat worden door mensen die slecht ter been zijn. De stoelen zijn om deze reden vaak van een materiaal gemaakt dat niet te zwaar is waardoor u deze zelf niet meer kunt optillen, maar ook niet zo licht dat de stoel niet stevig genoeg is. Let er wel op dat de meeste stoelen een maximum draaggewicht hebben. Daarnaast zijn veel douchestoelen op poten voorzien van rubberen noppen aan de onderzijde, die ervoor zorgen dat de stoel niet kan uitglijden. Op het zitvlak zitten kleine gaatjes, die het water laten doorstromen. Hierdoor loopt u ook op dit gebied geen gevaar van uitglijden. Kortom: een douchestoel is heel veilig en kan vervelende situaties voorkomen wanneer u deze gaat bestellen en gebruiken.

Waar kunt u een douchestoel bestellen?

Douchestoelen bestellen kan op eindeloos veel websites, waarop de prijzen erg variëren. Dit kan dus best een investering zijn. Daarom is het belangrijk dat u een douchestoel bij een betrouwbare winkel kunt bestellen die scherpe prijzen hanteert. Zorgthuiswinkel.nl heeft jaren ervaring met handige hulpmiddelen en kan u goed adviseren in de soort stoel die u nodig heeft. Heeft u eenmaal een stoel gekozen? Dan bezorgen ze deze gratis bij u thuis.