Massage praktijk de bron
Image default
Woning en Tuin

Zelf aan de slag met siliconen voegkit

Ben je van plan om randen en naden in de badkamer of keuken netjes af te werken? Of zien jouw kitranden er niet meer zo goed uit en zijn ze toe aan vervanging? Dan is siliconen voegkit hetgeen wat je nodig hebt. Siliconenkit is een bijzonder geschikte kitsoort die perfect te gebruiken is voor sanitaire toepassingen. Denk hierbij aan randen en naden in de badkamer, keuken of het toilet. Siliconen zijn waterafstotend, elastisch en hebben schimmelremmende eigenschappen. Dit maakt siliconenkit, in tegenstelling tot acrylaatkit wat vaak bij stucwerk gebruikt wordt, de ideale kitsoort voor jouw klus.

Siliconenkit verwijderen

Als je oude kitranden wilt vervangen is het belangrijk om de oude kitranden eerst te verwijderen. Het verwijderen van siliconenkit is zeer eenvoudig. Je dient als eerst de siliconenkit uit te snijden met een scherp stanleymes of een voegenschraper. Hiermee kun je de siliconenkit aan beide kanten van de voeg lossnijden of wegschrapen. Let er hierbij goed op dat je niet per ongeluk de ondergrond beschadigd. De laatste restjes kit kun je verwijderen met een speciale remover.

Siliconenkit aanbrengen

Om de kit op de juiste manier aan te brengen moet je een paar stappen volgen. Om te beginnen snijd je het tuitje van de kitkoker met een mesje weg en plaats je deze in een kitpistool. Als je in het handvat knijpt vult de spuitmond zich met kit. Stop met knijpen zodra je de kit in het tuitje ziet zitten. Houdt het kitpistool vervolgens in een hoek van 45 graden en druk de kit met één gelijkmatige beweging in de voeg. Laat het handvat los en strijk de kit glad met een afstrijkmiddel.

https://www.lijmshop.be