Massage praktijk de bron
Image default
Aanbiedingen

Zo creëer je in een handomdraai een feestelijke eettafel

Heb je binnenkort een verjaardag, kleinschalig jubileumfeest of staat er een feestdag voor de deur? Met een feestelijke eettafel zullen gasten zich welkom voelen en direct in de feeststemming komen. Als je je de hele dag hebt uitgesloofd in de keuken, zou het zonde zijn als de eettafel er maar saai en simpel uitziet. In dit artikel geven we je een aantal tips voor het creëren van een feestelijke eettafel. 

De eerste stap: een tafelkleed 
Een mooi tafelkleed is de basis voor een feestelijke eettafel. Er zijn ontzettend veel verschillende soorten tafelkleden, dus voor elke gelegenheid is wel een geschikt tafelkleed te vinden. Ga bijvoorbeeld voor een glimmend tafelkleed voor feestdagen als Kerstmis. Op verjaardagen kun je kiezen voor een tafelkleed met een leuke print. Ga voor een tafellaken met een coating, zodat deze makkelijk schoon te maken is en je er jaren plezier van kunt hebben. Op zoek naar een mooi tafelkleed? Bekijk het assortiment van Tafelzeil.nl

Je mooiste servies 
Op feestdagen mag je best uitpakken! Haal daarom je mooiste servies tevoorschijn. Het zou immers zonde zijn om die ene dure serviesset te laten verstoffen in de vitrinekast. Een chique sfeer creëer je door onderborden te plaatsen. Ook feestelijke servetten mogen absoluut niet ontbreken. Ga voor stijlvolle, stoffen servetten en vergeet niet om ze mooi te vouwen. 

Naamkaartjes   
Komen er veel gasten en heb je een tafelindeling gemaakt? Gebruik dan naamkaartjes om aan te geven wie waar dient te gaan zitten. Dit zorgt er ook voor dat de gasten zich verwelkomt en speciaal voelen, omdat er echt aan ze wordt gedacht. 

Een blikvanger op tafel   
Maak de feestelijke eettafel helemaal af met een blikvanger in het midden van de tafel. Dit kan bijvoorbeeld een mooie schaal, krans of kandelaar zijn. Houd wel rekening met de hoogte van dit pronkstuk. Gasten die tegenover elkaar zitten, moeten elkaar natuurlijk nog wel kunnen zien. 


https://www.tafelzeil.nl/