Massage praktijk de bron
Image default
Zorg

Zorgboerderij nabij Dordrecht: een leuke dag op het platteland

Een zorgboerderij in regio Dordrecht waar mensen met een beperking terecht kunnen voor een leuke en leervolle dag op het platteland is Zorgboerderij de Bernerboefjes. Tijdens een dag op de boerderij ontvangen de cliënten deskundige begeleiding in een vertrouwde landelijk omgeving. Er worden veel activiteiten aangeboden waardoor er altijd een activiteit is die aansluit bij wat de specifieke cliënt kan en wenst. Zo kunnen cliënten dieren verzorgen en knuffelen, in de moestuin aan de slag, een spelletje spelen met overige cliënten of heerlijk genieten van de landelijke sfeer en rust.

Dieren verzorgen en andere activiteiten

Op de zorgboerderij zijn altijd dieren die verzorging nodig hebben. U kunt hierbij denken aan katten, kippen, konijnen, honden en koeien. Op Zorgboerderij de Bernerboefjes mogen cliënten hierbij helpen. Zo mogen zij koeien melken en voederen, als er kalfjes zijn dan hebben deze ook verzorging nodig. Daarnaast mogen cliënten helpen bij het trainen van de honden. Er zijn groenten en fruit die zelf geplant mogen worden en er is ruimte om er even op uit te trekken of een spelletje te spelen met andere cliënten of met de begeleiders. Verder kunnen er tal van andere binnen- en buitenactiviteiten worden georganiseerd zoals het maken van appelmoes, knutselen of het bakken van iets lekkers.

Over deze zorgboerderij in regio Dordrecht

Op Zorgboerderij de Bernerboefjes is bij alle activiteiten veel ruimte voor eigen initiatief. Het deskundige personeel hecht er veel waarde aan de cliënten zelfstandiger te maken en hun zelfredzaamheid te vergroten. Het zelf ontdekken van activiteiten en het zelfstandig aanpakken van klussen wordt dan ook aangemoedigd. Zo hoopt dit bedrijf voor de cliënten en een zinvolle dagbesteding te bieden en voor de naasten van de cliënt de thuissituatie te verlichten. Bent u als naaste of verzorger geïnteresseerd in de mogelijkheden bij deze zorgboerderij in regio Dordrecht? Zoekt u dan eens de website van Zorgboerderij de Bernerboefjes in Dordrecht.

http://www.bernerboefjes.nl/welkom-bij-de-bernerboefjes.html