Massage praktijk de bron
Image default
Aanbiedingen

Zorgverzekering 2020

Zorgverzekering 2020

Voor veel mensen is het einde van het jaar weer een moment om kritisch naar de zorgverzekering 2020 te kijken en te bepalen of er wellicht een overstap moet worden gemaakt. Een zorgverzekering kiezen is echter niet altijd makkelijk. Een handig hulpmiddel hierbij is de zorgvergelijker die op internet is te vinden. Je kunt hier een vergelijking maken tussen verschillende zorgverzekeringen van diverse aanbieders.

Appels met appels vergelijken

Het is bij de keuze van een zorgverzekering uiteraard handig om met behulp van de zorgvergelijker ‘appels met appels’ te vergelijken en zo het beste inzicht te krijgen of de verschillende verzekeraars ook goed vergelijkbare verzekeringen aanbieden. Pas wanneer je meerdere verzekeringen hebt gevonden met een vergelijkbare dekking is het mogelijk om hier ook de premie goed te vergelijken. Let hierbij ook goed op welke type zorgverzekering wordt aangeboden.

Naturapolis of Restitutiepolis

De Naturapolis en de Restitutiepolis zijn de meest voorkomende zorgverzekeringpolissen. Bij een Naturapolis worden alleen kosten uit de basisverzekering vergoed wanneer de verzekeraar en de zorgleverancier een contract met elkaar hebben afgesloten. Dit is vaak de goedkoopste zorgverzekering. Kies je voor een zorgverlener waar geen contract mee is afgesloten, dan dien je zelf een deel van de kosten te betalen. Wanneer je kiest voor een Restitutiepolis worden alle kosten uit de basisverzekering vergoed, ongeacht de behandelaar. Je hebt dus een vrije keuze, maar in de praktijk is de Restitutiepolis vaak wel iets duurder dan de Naturapolis. Voor wat betreft de aanvullende verzekering en de tandartsverzekering is keuze voor iedereen verschillend. Ook hier zijn echter slimme keuzes te maken, bijvoorbeeld door rekening te houden met mogelijke kosten die leeftijd gerelateerd zijn. Immers, een jong gezin heeft andere zorgbehoeften dan mensen die al ouder zijn.

Invloed op je premie

Afhankelijk van de verwachte zorgbehoefte kun je de kosten van de zorgverzekering ook zelf beïnvloeden door het eigen risico aan te passen. Wanneer je verwacht dat je weinig tot geen gebruik zult maken van zorgverleners kun je voor een hoger eigen risico kiezen en daaraan gekoppeld de (maandelijkse) premie verlagen. Overigens is het ook mogelijk om een korting op de premie te krijgen wanneer je ervoor kiest om de premie in één keer te betalen. Tot slot: voor iedereen die verwacht het eigen risico volledig te moeten gaan betalen is er bij de meeste verzekeraars nog de optie om dit gespreid over het jaar te betalen, meestal in 10 termijnen.