Massage praktijk de bron
Image default
Aanbiedingen

Zwembaden

Tegenwoordig wil iedereen in de zomermaanden genieten van een zwembad. Een bezoek brengen aan het zwembad is prima, maar een eigen zwembad heeft vaak toch wel de voorkeur. Je hebt het gehele zwembad voor je alleen en hoeft er geen hele middag voor uit te trekken. Er zijn super veel verschillende zwembaden beschikbaar. Het ene zwembad is rond of rechthoekig en het andere zwembad heeft wel of geen filterpomp. Wij lichten een aantal verschillende punten van het zwembad voor jou uit. 

 

Welke vorm kies jij? 

De vormen van het zwembad variëren tussen rondjes en rechthoeken. Het ronde zwembad stimuleert het contact onderling. Het ronde zwembad is daardoor uitermate geschikt voor gezinnen. De ouders kunnen op deze manier gemakkelijk hun kinderen in het zicht houden. Er wordt een kring gevormd, waardoor je iedereen voor je ziet. Met een rechthoekig zwembad benut je de ruimte optimaal. Er gaat geen ruimte verloren, omdat de volledige lengte van het zwembad wordt benut. Bij een rond zwembad benut je ook een rechthoekige vorm, maar het water is op het oppervlakte minder door de ronde vorm. Bekijk de mogelijkheden bij Uw Buiten Specialist en ontdek welke vorm geschikt is voor jouw tuin. 

 

Filteren 

Een filter zorgt voor het schoonhouden van je zwembad. Om het water schoon en helder te houden, wordt het rondgepompt door de pomp met het filter. Stilstaand water zorgt voor schimmels, bacteriën en algen in het water. Het is dus van belang om het water rond te blijven pompen gedurende een dag. 

 

Opruimen 

Na een de leuke zomermaanden met veel zwemplezier in je eigen tuin is het tijd om het zwembad op te gaan ruimen. De meeste zwembaden zijn voorzien van een leegloopventiel. Hier is de tuinslag eenvoudig om aan te sluiten, zodat gemakkelijk het water uit je zwembad loopt. Laat het zwembad helemaal leeg lopen door het water naar het leegloopventiel te laten lopen. Het allerlaatste water kan je langzaam laten opdrogen in de zon. Berg je zwembad schoon en droog op, op een vorstvrije plek in of rondom jouw woning. Zo kan je volgend jaar weer optimaal genieten van je eigen zwembad. 

https://www.uwbuitenspecialist.nl/