Massage praktijk de bron
Image default
Dienstverlening

10 tips om het meeste uit uw volgende massagesessie te halen

Om het maximale uit uw massagesessie te halen is meer nodig dan alleen een afspraak maken en opdagen. Er zijn een paar dingen die u kunt doen om ervoor te zorgen dat u maximaal profiteert van uw massage, zoals het voorbereiden en opvolgen van de verzorging na de massage. Als u op zoek bent naar een massagesalon ga dna langs bij Yules Masseert! Hier volgen 10 tips om het meeste uit uw massagesessie te halen:

10 tips voor u een massage neemt

1. Neem voor en na uw massage de tijd om te ontspannen – Neem voordat u naar binnen gaat voor een massage de tijd om uw hoofd leeg te maken, zodat u, wanneer het tijd is voor de eigenlijke behandeling, al ontspannen en klaar bent. Besteed na afloop wat extra tijd aan diep ademhalen of mediteren voordat u vertrekt, zodat al die prachtige resultaten langer aanhouden!

2. Drink veel water – Door zowel voor als na de behandeling veel water te drinken, worden de gifstoffen tijdens en na de behandeling weggespoeld, zodat de voedingsstoffen beter in de spieren kunnen worden opgenomen, waardoor ze daarna meer ontspannen aanvoelen.

3. Communiceer met uw masseur – Het is belangrijk dat u hem precies laat weten welke gebieden aandacht nodig hebben; als hij niet genoeg informatie heeft over wat pijn doet of waar aan gewerkt moet worden, kan hij geen effectieve behandeling geven die specifiek op die gebieden is afgestemd. Vertel hen ook wat voor soort druk die u verkiest – te veel of te weinig kan de massage ongemakkelijk maken.

4. Draag comfortabele kleding – Loszittende kleding is het beste voor een massagesessie, omdat deze gemakkelijk toegang biedt tot alle gebieden en toch comfortabel is, zodat uw spieren tijdens de sessie ontspannen blijven.

5. Zorg ervoor dat u geen honger of dorst hebt – Als u iets in uw maag hebt, kan de therapeut gemakkelijker diepere spieren bewerken zonder misselijk te worden, maar te veel eten kan leiden tot ongemak tijdens de behandeling, dus probeer het bij lichte snacks vooraf te houden. Dezelfde regel geldt voor drinken: met wat water blijft uw lichaam gehydrateerd tijdens de massage, maar overdrijf het niet!

6. Plan regelmatige massages – Het is belangrijk om regelmatig massages te ondergaan om ervoor te zorgen dat uw spieren ontspannen en stressvrij blijven. Regelmatige massages stellen de therapeut ook in staat eventuele probleemgebieden op te sporen en eraan te werken voordat ze erger worden.

7. Neem een warme douche of bad na uw massage – dit helpt u nog meer te ontspannen en zorgt ervoor dat alle tijdens de sessie gebruikte oliën worden weggespoeld, en het helpt tegen de pijn na de massage.

8. Gebruik desgewenst essentiële oliën – Bepaalde essentiële oliën kunnen samen met een massage worden gebruikt voor extra ontspanning, zoals het kalmeren van angst, het verlichten van hoofdpijn en het bestrijden van ontstekingen. Het is echter belangrijk dat u eerst met uw therapeut overlegt welk type olie voor u het meest geschikt is.

9. Vermijd cafeïne – Te veel cafeïne drinken kan uw sessie minder effectief maken en het moeilijker voor u maken om daarna te ontspannen, dus probeer geen koffie of energiedrankjes te drinken vlak voor of na de massage.

10. Neem voldoende rust na de massage – Slapen helpt uw lichaam zich te herstellen, dus probeer 8-10 uur te slapen na een massagesessie om er ten volle van te profiteren. Volg deze tips en u zult zeker het maximale uit uw volgende massage halen!