Massage praktijk de bron
Image default
Geschenken

Andere toepassingen voor sportprijzen

We kennen sportprijzen allemaal als beker, medaille, kampioensschaal of beeldje. Maar wist je dat er een reden voor is dat onze moderne sportprijzen er zo uitzien? En dat je dankzij moderne productietechnieken veel minder betaalt voor sportprijzen dan vroeger? En dat je daarom veel van deze sportprijzen voor hele andere situaties kunt gebruiken? In dit artikel daarom meer informatie over de verschillende toepassingen van moderne sportprijzen. Doe er je voordeel mee en bestel de prijzen die het beste bij jouw evenement passen!

Toepassingen van moderne sportprijzen

Omdat je tegenwoordig eenvoudig een medaille kunt kopen waar je vervolgens zelf een afbeelding of opschrift aan toevoegt, worden klassieke sportprijzen zoals bekers en medailles steeds vaker buiten de sportcompetities om toegepast. Bij een puzzeltocht op een kinderfeestje bijvoorbeeld, of een pubquiz in de kroeg. Als bedankje voor een vriend of familielid dat je uit de brand heeft geholpen. Er zijn tal van toepassingen van moderne sportprijzen en lang niet al die toepassingen hebben met sport zelf te maken.

Maar waarom is het gebruik van sportprijzen de afgelopen jaren eigenlijk in andere sectoren zo toegenomen? Dat heeft vooral te maken met de productietechniek van moderne sportprijzen en de kosten die daarmee gemoeid zijn. dankzij die productietechnieken is het ook mogelijk geworden om prijzen te personaliseren waardoor je ze makkelijker voor andere doeleinden in kunt zetten.

Waarom moderne medailles en sportbekers veel goedkoper zijn geworden

De meeste sportprijzen worden tegenwoordig van kunststof gemaakt. Kunststofgranulaat, oftewel kleine kunststof balletjes worden gesmolten en in een mal gegoten. Na het uitharden wordt het materiaal behandeld met een speciale lak die er een zilveren of gouden bekerof medaille van maakt en die de prijs een metaallook geeft. Dat betekent dat de meeste sportprijzen goedkoop en snel geproduceerd worden. En daarom zien we steeds vaker dat sportprijzen voor andere toepassingen gebruikt worden.