Massage praktijk de bron
Image default
Geschenken

Hoe populair zijn de feestdagen nog?

We kennen behoorlijk wat feestdagen in Nederland maar hoe populair zijn de feestdagen nog? We vieren massaal Sinterklaas, Kerst, Oud en Nieuw, Pasen, Koningsdag, Bevrijdingsdag, Hemelvaart en Pinksteren. Weten wij eigenlijk wel wat we vieren en hoe geven we al deze feestdagen eigenlijk vorm? Maar ook de vraag of je wel zin hebt in al die dagen die voor de deur staan. We hebben er allemaal mee te maken. Wij gaan je vertellen wat er nog zo populair is aan de feestdagen.

De feestdagen

Wat maakt de feestdagen nu nog zo populair? Als wij kijken naar Oud en Nieuw dan vinden de meeste mensen dit toch wel een hele happening. Dit heeft vaak te maken met het feit dat ze het jaar uit mogen knallen en een nieuw jaar met volle moed tegemoet gaan. De kerstdagen zijn in vele gevallen een echte familiebijeenkomst. Lekker eten en drinken, maar vooral veel warmte delen met elkaar. Wel balen we de laatste jaren dat er geen witte kerst is geweest. Dit hoor je ook best veel in het nieuws. Sinterklaas is de laatste jaren trending nieuws. Dit heeft vooral te maken met het zwarte pieten gedoe. Laten we eerlijk zijn dat maakt een feestdag ook al snel minder populair.

Wat vieren we eigenlijk?

We vieren de geboorte van Jezus, het verslaan van een oorlog, de verjaardag van de koning en zo heeft iedere feestdag wel een betekenis. Waarom vieren we al die dagen? Dat is natuurlijk wel een goede vraag want eigenlijk zijn het dagen die ooit in het leven geroepen zijn. Het heeft wel nut als je dol bent op een vrije dag omdat je dan lekker kunt doen waar je zin in hebt.

Weetjes over vrije dagen

Wist je dat Nederland de minste vrije dagen kent ten opzichte van andere landen? Hier zit een behoorlijk verschil in. Zo vieren ze in Zweden bijvoorbeeld wel veertien feestdagen, terwijl wij in Nederland acht feestdagen vieren. Dit is wel een behoorlijk verschil maar er zijn meer landen met meer feestdagen dan Nederland heeft. Dit geldt trouwens ook voor de normale verplichte vakantie dagen. In Nederland heb je te maken met minstens twintig vakantiedagen maar als we dan weer kijken naar Zweden. Daar hebben ze alleen aan vakantie dagen al vijfentwintig. Dit wil dus zeggen dat ze in Zweden al negenendertig dagen per jaar vrij hebben. In België en Duitsland hebben ze ook meer vrij dan wij in Nederland. In Nederland is niet iedere feestdag per definitie een vrije dag. Dit wordt namelijk vastgesteld in de cao.

In het nieuws

We krijgen tegenwoordig best veel mee omdat bijna alles wel een keer in het nieuws voorbijkomt. Dit is niet alleen om mensen bewust te maken van de aankomende feestdagen maar ook zodat je hier eigenlijk niet omheen kunt. Alles wordt er eigenlijk op aangepast. Dit zie je ook terug in de reclames. Dus de feestdagen vergeten of gewoon aan je voorbij laten gaan dat kan eigenlijk niet. Laten we eerlijk zijn iedere vrije dag is er één, hoe je ook van plan bent deze te benutten.